Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Міський голова Києва
  • Голова Київської міської державної адміністрації

Кличко пообіцяв стимулювати підвищення якості освітніх послуг у місті

Кандидат на пост міського голови Києва Віталій Кличко пообіцяв стимулювати підвищення якості освітніх послуг у місті шляхом додаткової цільової допомоги школам та закладам профтехосвіти.
Виконано
Сказано 30 квітня 2014 р.

Джерело

  • http://kiev.klichko.org/program/
  • https://kievcity.gov.ua/news/25477.html
  • Лист від КМДА від 21 червня 2019 року
  • Лист від КМДА від 21 червня 2019 року

Результат

21 червня 2019 року у КМДА нам розповіли про проведенні заходи щодо підвищення якості освітніх послуг, враховуючи які, обіцянка отримує статус - виконано.

Зокрема упродовж 2015-2018 років кошти міського бюджету спрямовувалися на будівництво нових установ та реконструкцію існуючих; покращення матеріально-технічного стану закладів освіти, а саме: заміну вікон, капітальний ремонт харчоблоків, дахів, фасадів, придбання нових парт та меблів для школярів, комп’ютерної та оргтехніки, ремонт окремих приміщень закладів освіти, закупівлю сучасного обладнання, засобів навчання, дидактичних матеріалів тощо; підготовку та підвищення кваліфікації працівників освітньої галузі; заохочення учнів тощо.

За період 2016-2018 років реконструйовано та побудовано 19 садків та шкіл. На початку реалізації програми «Освіта Києва. 2016-2018 роки» в місті було 11 освітніх довгобудів з минулого століття, кожен з яких вже став сучасним закладом освіти. За три роки: плюс 9,5 тис. місць у садках та 2,8 тис. місць у школах. Здійснено термомодернізацію 11 садків та шкіл. Модернізовано 400 індивідуальних теплових пунктів.

З метою створення сучасних умов для надання якісних освітніх послуг у сфері загальної середньої освіти; покращення якості викладання та рівня знань учнів з природничо-математичних дисциплін в київських школах у 2016-2017 роках була започаткована та діяла загальноміська програма «Сучасні кабінети з природничих дисциплін» в рамках якої 188 кабінетів заклади загальної середньої освіти були оснащені сучасними кабінетами фізики, біології, хімії та 2 комплексними кабінетами природничих дисциплін.

У 2016-2017 роках для учнів 5-х класів 25 шкіл (у тому числі 3-х шкіл-інтернатів для дітей з порушенням зору) придбано «електронні книги», що надало можливість розпочати регіональний експеримент «Організаційні, психолого-педагогічні умови впровадження елементів е-навчання в школі».

У Києві кожна третя школа – інклюзивна. 69% інклюзивних шкіл обладнані ресурсними кімнатами. Створено 10 інклюзивно-ресурсних центрів та Київський міський центр підтримки інклюзивної освіти. До штатів шкіл з інклюзивними класами введено посади – асистент вчителя.

Профінансовано: роботу предметних гуртків та спортивних секцій, проведення учнівських олімпіад та роботу Малої академії науки м. Києва. У повній мірі фінансується варіативна складова навчальних планів закладів загальної середньої освіти та розподіл класів на групи при вивченні окремих предметів (іноземні мови, українська мова, інформатика, трудове навчання, при проведенні семінарських, лабораторних і практичних занять при лекційній формі навчання з профільних дисциплін). Щорічно 100 учнів шкіл міста Києва отримують стипендії за високі результати у навчанні та перемоги в олімпіадах, конкурсах, конкурсі-захисті учнівських робіт Малої академії наук України.

Всі вищеперераховані складові стимулювали та сприяли підвищенню якості освітніх послуг в закладах освіти столиці. Як результат: три роки поспіль випускники Києва мають найвищий середній бал ДПА.

За результатами моніторингу соціально-економічного розвитку регіонів України за напрямом «Доступність та якість послуг у сфері освіти» за 2018 рік місто Київ посідає ІІ місце, покращивши свій результат на 5 місць у порівнянні з 2017 роком.