Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Міський голова Києва
  • Голова Київської міської державної адміністрації

Кличко пообіцяв створити можливості, які допоможуть кожній молодій людині після закінчення навчального закладу знайти роботу

Кандидат на пост міського голови Києва Віталій Кличко пообіцяв створити можливості, які допоможуть кожній молодій людині після закінчення навчального закладу знайти роботу.
Виконано
Сказано 30 квітня 2014 р.

Джерело

  • http://kiev.klichko.org/program/
  • Лист начальника управління інформаційного забезпечення КМДА К.Баранової
  • Лист начальника управління інформаційного забезпечення та доступу до публічної інформації К. Баранової
  • https://newsone.ua/ru/klichko-v-kieve-prakticheski-net-bezraboticy/
  • https://kyivcity.gov.ua/news/u_stolitsi_zatverdili_regionalne_zamovlennya_na_pidgotovku_fakhivtsiv_ta_pidvischennya_kvalifikatsi_kadriv_na_2018_rik.html
  • Лист КМДА ві 21 червня 2019 року
  • Лист КМДА ві 21 червня 2019 року
  • Лист КМДА від 27 жовтня 2020 року
  • Лист КМДА від 27 жовтня 2020 року

Результат

Оскільки за час своєї каденції Віталій Кличко регулярно займався питанням працевлаштування молодих людей після навчання, обіцянка отримує статус - виконано.

Нагадаємо перебіг подій:

Відповідно до листа виконавчого органу КМДА від 5 лютого 2015 року, столична влада намагається допомагати молодим фахівцям, які хочуть працевлаштуватися за фахом. Зокрема, Київ сьогодні потребує фахівців робітничих спеціальностей. І столична влада залучає до співпраці найкращих випускників профтехучилищ. Вони сьогодні працюють в комунальних підприємствах столиці, закладах бюджетної сфери.

Відповідно до листа виконавчого органу КМДА від 28 березня 2016 року, Департаментом освіти і науки, молоді та спорту КМДА вживається низка заходів для працевлаштування випускників професійно-технічних навчальних закладів. Зокрема, Департамент щорічно проводить моніторингові дослідження стану закріплення випускників професійно-технічних навчальних закладів м. Києва на робочих місцях шляхом анкетування. Випускники та роботодавці дають свої відгуки про закріплення на першому робочому місці та оцінку рівня якості підготовки молодих робітників за професіями.

10 жовтня 2017 року Віталій Кличко повідомив, що в Києві практично немає безробіття.

13 квітня 2018 року у столиці затвердили регіональне замовлення на підготовку фахівців, наукових, науково-педагогічних та робітничих кадрів, а також підвищення кваліфікації та перепідготовку кадрів за кошти бюджету міста Києва на 2018 рік. Реалізація розпорядження дозволить забезпечити потреби столичного ринку праці у фахівцях, кваліфікованих робітниках із урахуванням економічних і соціальних інтересів розвитку столиці.

У 2019 році в Києві було 4 301 випускників професійної освіти, з яких:

- працевлаштовано за професією на підприємствах різної форми власності м. Києва – 3894 особи;

- призвано на військову службу – 10 осіб;

- продовжують навчання у вищих навчальних закладах I-II та III-IV рівня акредитації – 314 осіб.

- не працевлаштовано – 83 особи (за станом здоров’я, соціальна відпустка по догляду за дитиною до 3-х років, переїзд за кордон, відсутність прописного свідоцтва тощо).

У 2020 році у закладах професійної (професійно-технічної) освіти випуск склав 4 248 осіб, з яких:

- працевлаштовано за професією – 3 506 осіб;

- призвано на військову службу – 41 особу;

- продовжують навчання у вищих навчальних закладах I-II та III-IV рівня акредитації – 574 особи.

- не працевлаштовані – 127 осіб (за станом здоров’я, соціальна відпустка по догляду за дитиною до 3-х років, переїзд за кордон, відсутність прописного свідоцтва тощо).

Департамент освіти та науки виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) тримає на постійному контролі стан працевлаштування випускників закладів професійної (професійно-технічної) освіти.