Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Міський голова Києва
  • Голова Київської міської державної адміністрації

Кличко пообіцяв створити умови для заохочення роботодавців до включення повного медичного обслуговування працівників до соціальних пакетів на підприємствах

Кандидат на пост міського голови Києва Віталій Кличко пообіцяв створити умови для заохочення роботодавців до включення повного медичного обслуговування працівників до соціальних пакетів на підприємствах.
Не виконано
Сказано 30 квітня 2014 р.

Джерело

  • http://kiev.klichko.org/program/
  • Лист начальника управління інформаційного забезпечення КМДА К.Баранової
  • Лист керівника апарату КМДА В. Бондаренка
  • Лист КМДА від 31 липня 2020 року
  • Лист КМДА від 31 липня 2020 року

Результат

31 липня 2020 року у КМДА нам повідомили, що з 2015 року питання запровадження роботодавцями повного медичного обслуговування працівників, як виду заохочення, до соціальних пакетів на підприємствах протягом останніх років є актуальним та неодноразово розглядалось на засіданнях районних рад директорів підприємств, установ та організацій та ради директорів міста Києва. Однак інформацію про конкретні рішення нам так і не надали. Окрім того зауважили, що надання соціального пакету робітникам більшості промислових підприємств міста, включаючи повне медичне обслуговування, можливе тільки в умовах стабілізації стану економіки, отримання підприємствами необхідних прибутків та їх розподілу на вказані цілі. Оскільки за 5 років каденції Віталія Кличка так і не було реалізовано програм, які б заохотили роботодавців до включення повного медичного обслуговування працівників до соціальних пакетів, обіцянка отримує статус - "не виконано".

Нагадаємо попередній перебіг подій:

Відповідно до листа виконавчого органу КМДА від 5 лютого 2015 року, питання включення медичного обслуговування працівників до соціальних пакетів на підприємствах є актуальним. На сьогодні у зв’язку з падінням промислового виробництва на столичних промислових підприємствах, яке прослідковується останні три роки, промислові підприємства знаходяться в скрутному фінансовому становищі і не можуть в повній мірі забезпечити соціальний захист своїм працівникам. Але керівники промислових підприємств готові надавати допомогу працівникам у забезпеченні медичним обслуговуванням. На великих підприємствах, а саме ДАХК «Артем», ДП ВО «Київприлад» працюють медичні амбулаторії для обслуговування працівників підприємств.

Відповідно до листа виконавчого органу КМДА від 27 липня 2016 року, питання включення повного медичного обслуговування працівників знаходиться на контролі Київської міської державної адміністрації, наразі така система запроваджена в київському метрополітені. Таким чином, у КП «Київський метрополітен» застраховано 7074 співробітники, а це 96% із загальної кількості співробітників підприємства.