Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Міський голова Києва
  • Голова Київської міської державної адміністрації

Кличко наполягатиме на мораторії на будь-яке будівництво або землевідведення без схвалення на громадських слуханнях

Кандидат на пост міського голови Києва Віталій Кличко наполягатиме на мораторії на будь-яке будівництво або землевідведення без схвалення на громадських слуханнях.
Архів
Сказано 30 квітня 2014 р.

Джерело

  • http://kiev.klichko.org/program/
  • Лист КМДА від 27 жовтня 2020 року
  • Лист КМДА від 27 жовтня 2020 року

Результат

Нагадаємо, що відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 25.05 2011 № 555 «Про затвердження Порядку проведення громадських слухань щодо врахування громадських інтересів під час розроблення проектів містобудівної документації на місцевому рівні», визначає механізм проведення громадських слухань щодо врахування громадських інтересів під час розроблення проектів містобудівної документації, генеральних планів населених пунктів, планів зонування та детальних планів територій.

У разі відсутності плану зонування або детального плану території, затвердженого відповідно до вимог Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності», передача (надання) земельних ділянок із земель державної або комунальної власності у власність чи користування фізичним та юридичним особам для містобудівних потреб забороняється.

Відтак, надання земельних ділянок для містобудівних потреб здійснюється з урахуванням детальних планів територій, які попередньо проходять громадські слухання.

Отже відповідна обіцянка не належить до повноважень мера, тому її перенесено до архіву.