Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Міський голова Києва
  • Голова Київської міської державної адміністрації

Кличко пообіцяв забезпечити пріоритетність виділення коштів на реставрацію та відновлення історичних та культурних пам’яток міста

Кандидат на пост міського голови Києва Віталій Кличко пообіцяв забезпечити пріоритетність виділення коштів на реставрацію та відновлення історичних та культурних пам’яток міста.
Виконано
Сказано 30 квітня 2014 р.

Джерело

  • http://kiev.klichko.org/program/
  • Лист начальника управління інформаційного забезпечення КМДА К.Баранової
  • Лист керівника апарату КМДА В. Бондаренка
  • Лист Київської міської ради від 31 жовтня 2017 року
  • Лист КМДА від 18 липня 2018 року
  • Лист КМДА від 24 червня 2020 року
  • Лист КМДА від 24 червня 2020 року

Результат

Відповідно до листа виконавчого органу КМДА від 5 лютого 2015 року, у 2014 році було здійснено фінансування в сумі 1 978,7 тис. грн, що становить 98,9 % від запланованих обсягів по об’єкту «Реабілітація (реставрація) шляхової споруди – сходів до пам’ятника Магдебурзького права». На виконання програми «Збереження, розвиток, реконструкція та реставрація пам’яток історії та культури» на 2014 рік передбачено видатки за рахунок бюджету розвитку спеціального фонду бюджету міста Києва в сумі 5 000,0 тис. грн. Фінансування здійснено в сумі 2 702, 7 тис. грн, що становить 54,05 % від запланованих обсягів. З метою забезпечення виконання завдань та заходів програми збереження, розвитку, реконструкції та реставрації пам’яток історії та культури на 2015 рік, Управлінням заплановано потребу у коштах на виконання робіт по капітальному ремонту обсягом 9 000,0 тис. грн, в тому числі:

- «Садиба Мурашко» – 1 263, 2 тис. грн;

- «Будинок Петра І» – 1 000,00 тис. грн;

- виготовлення та встановлення пам’ятних та меморіальних дощок – 500,0 тис. гривень.

Відповідно до листа виконавчого органу КМДА від 27 липня 2016 року, на реставрацію та відновлення історичних та культурних пам’яток міста у 2015 році було виконано робіт на суму 2371,8 тис. грн. За перше півріччя 2016 року витрачено 170,3 тис. грн.

У 2016 році на реконструкцію та реставрацію культурних пам’яток Києва було виділено бюджет у сумі 9595,3 тис. грн. У 2017 році цю суму було збільшено до 14 267, 3 тис. грн.

У 2018 році на реставрацію та ремонт культурних пам’яток виділено 33,02 млн грн.

У 2019 на об'єктах також проводили роботу, зокрема:

- Реставрація та реабілітація з технічним переоснащенням і реконструкцією прибудови ТВЗК «Київський національний академічний театр оперети» на вул. Великій Васильківській (Червоноармійській), 53/3 у Печерському районі м. Києва – 55,0 млн грн.

- Ремонтно-реставраційні роботи пам’ятки архітектури національного значення на вул. Лаврській, 19 з пристосуванням під Національний центр народної культури «Музей Івана Гончара» (проектні роботи) – 1,99 млн грн.

- Ремонтно-реставраційні роботи приміщень будівлі комунального закладу ТВЗК «Київський муніципальний академічний театр опери і балету для дітей та юнацтва» на вул. Межигірській, 2 – 1,49 млн грн.

- Ремонтно-реставраційні роботи приміщень будинку № 3 (пам’ятка історії місцевого значення) на бульв. Т. Шевченка у Шевченківському районі м. Києва (проектні роботи) – 0,86 млн грн.

- Реставрація башти № 4 Національного історико-архітектурного музею «Київська фортеця» на вул. Старонаводницькій, 2 (проектні роботи) – 1,5 млн грн.

- Реставрація та реконструкція флігеля з пристосуванням його та дворового простору під сучасні потреби Національного музею мистецтв імені Богдана та Варвари Ханенків, вул. Терещенківська, 15 (проектні роботи) – 1,325 млн грн.

- Ремонтно-реставраційні роботи на фасадах та даху будинку № 3 (пам’ятка історії місцевого значення) на бульв. Т. Шевченка у Шевченківському районі м. Києва – 4,705 млн грн.

- Ремонтно-реставраційні роботи приміщень (колишній ПК заводу «Більшовик») на просп. Перемоги, 38, літ. А (проектні роботи) – 0,44 млн грн.

Реставрація та пристосування будинку № 5 на вул. Дегтярівській Шевченківського району м. Києва під комунальний заклад ТВЗК «Київська мала опера» (проектні роботи) – 0,365 млн грн.

- Ремонтно-реставраційні роботи будівлі Караїмської Кенаси, пам’ятка архітектури (охоронний номер № 68) на вул. Ярославів Вал, 7 (проектні роботи) – 0,545 млн грн.

- Ремонтно-реставраційні роботи ескарпової стіни госпітального укріплення Національного історико-архітектурного музею «Київська фортеця» – 0,7 млн грн.

- Ремонтно-реставраційні роботи пам’ятного знаку на відзнаку заснування міста Києва (човен) у Наводницькому парку у Печерському районі міста Києва – 1,295 млн грн (ТОВ «Архітектурно-проектна майстерня «Реставратор», яке здійснює авторський нагляд за виконанням робіт, було призупинено виконання ремонтно-реставраційних робіт у зв’язку із виникненням додаткових робіт, які передбачають втручання в існуючі конструкції пам’ятника, а тому не можуть виконуватись на підставі дефектного акту).

У 2020 році:

- Реставрація та реабілітація з технічним переоснащенням і реконструкцією прибудови ТВЗК «Київський національний академічний театр оперети» на Великій Васильківській вулиці (Червоноармійська), 53/3 у Печерському районі м. Києва – 40,0 млн грн.

- Реконструкція нежитлових приміщень першого і підвального поверхів з влаштуванням вхідної групи під мистецько-концертний центр ім. І. Козловського Київського національного академічного театру оперети на вул. Хрещатик, 50-Б у Шевченківському районі м. Києва – 8,62 млн грн.

- Ремонтно-реставраційні роботи пам’ятки архітектури національного значення на вул. Лаврській, 19 з пристосуванням під Національний центр народної культури «Музей Івана Гончара» – 5,00 млн грн.

- Ремонтно-реставраційні роботи будівлі комунального закладу ТВЗК «Київський муніципальний академічний театр опери і балету для дітей та юнацтва» на вул. Межигірській, 2 – 3,0 млн грн.

- Реставрація (протиаварійні роботи) Капоніру 1-го полігону Госпітального укріплення Національного історико-архітектурного музею «Київська фортеця» на вул. Госпітальній, 24-А (проектні роботи) – 1,503 млн грн.

- Реставрація башти № 4 Національного історико-архітектурного музею «Київська фортеця» на вул. Старонаводницькій, 2 – 11,046 млн грн.

- Реставрація будівлі Музею видатних діячів української культури Лесі Українки, Миколи Лисенка, Панаса Саксаганського, Михайла Старицького на вул. Саксаганського, 93-Б у м. Києві з пристосуванням під експозицію музею «Іван Франко і Київ» – 10,108 млн грн.

Оскільки щороку виділялись кошти та проводилась реставрація та відновлення історичних та культурних пам’яток Києва, обіцянка отримує статус - виконано.