Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Романюк планує залучити та спрямувати на модернізацію тепломереж 14 млн євро

7 травня 2014 року міський голова Луцька Микола Романюк заявив про намір залучити 10 млн євро кредиту та 4 млн євро грантових коштів, щоб спрямувати їх на модернізацію інфраструктури центрального опалення міста.
Виконано
Сказано 7 травня 2014 р.

Джерело

  • http://www.lutskrada.gov.ua/fast-news/u-lucku-nihto-ne-vidklyuchatyme-vodu-na-pyat-misyaciv-miskyy-golova-mykola-romanyuk
  • Лист Луцького міського голови Миколи Романюка
  • http://www.lutsk.ua/fast-news/miskyy-golova-mykola-romanyuk-zustrivsya-z-predstavnykamy-nimecko-ukrayinskogo-forumu
  • Лист першого заступника міського голови Луцька Яковлева Т.
  • https://www.youtube.com/watch?v=9_7iEWE897U
  • http://www.lutskrada.gov.ua/fast-news/cogorich-u-lucku-rozpochnut-realizaciyu-proektu-modernizaciyi-systemy-centralizovanogo

Результат

Відповідно до листа Луцької міської ради від 5 лютого 2015 року, у 2014 році виконано капітальний та поточний ремонт теплових мереж загальною вартістю 3,8 млн.грн.

15 червня 2015 року міський голова Луцька Микола Романюк повідомив, що був затверджений Муніципальний енергетичний план. Також міський очільник заявив, що місто отримає кредит на 10 мільйонів євро та грант розміром 4 мільйони євро. За ці кошти планується ліквідувати підвальні котельні, замінити частину мереж, встановити нове обладнання на котельнях тощо. За кошти гранту у 200 луцьких багатоповерхівках буде встановлено ІТП та котельню на альтернативному паливі

Відповідно до листа Луцької міського ради від 2 липня 2015 року, проект "Модернізація централізованого теплопостачання у м. Луцьку" з Європейським банком реконструкції та розвитку передбачає отримання 10 млн. євро кредиту, а також 4 млн. євро гранту. Кошти гранту будуть спрямовані на встановлення близько 200 індивідуальних теплових пунктів у житлових будинках міста Луцька, а також на переведення однієї з котелень на використання відходів деревини. На даний час підписано кредитний договір та договір гранту, але кошти для здійснення даних заходів ще не надійшли.

22 лютого 2016 року Луцький міський голова Микола Романюк повідомив, що згідно з договором ДКП «Луцьктепло» отримає 10 млн. євро кредитних та 4 млн. євро грантових коштів від ЄБРР на реконструкцію системи централізованого теплопостачання міста (відео: 2:35-3:04). Кошти будуть витрачені на ряд енергоефективних проектів.

22 лютого 2016 року Луцький міський голова Микола Романюк повідомив, що згідно з договором ДКП «Луцьктепло» отримає 10 млн. євро кредитних та 4 млн. євро грантових коштів від ЄБРР на реконструкцію системи централізованого теплопостачання міста (відео: 2:35-3:04). Кошти будуть витрачені на ряд енергоефективних проектів.

22 лютого 2016 року Луцький міський голова Микола Романюк повідомив, що згідно з договором ДКП «Луцьктепло» отримає 10 млн євро кредитних та 4 млн євро грантових коштів від ЄБРР на реконструкцію системи централізованого теплопостачання міста. Кошти будуть витрачені на ряд енергоефективних проектів (відео: 2:35-3:04).

16 березня 2016 року ДКП “Луцьктепло” спільно з Європейським банком реконструкції та розвитку, Фондом E5P починає реалізацію проекту модернізації централізованого теплопостачання міста. Підписано кредитну угоду на суму десять мільйонів євро і чотири мільйони євро гранту. За ці кошти планується впровадити ряд заходів, зокрема, ліквідувати підвальні котельні, провести модернізацію обладнання, встановити у понад двохсот багатоповерхівках індивідуальні теплові пункти, котел на альтернативному паливі.