Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Путілов запланував добитись державних гарантій під кредити для заводу "Паллада"

2 квітня 2014 року народний депутат Андрій Путілов заявив, що найближчим часом проведе переговори з низкою державних банків для забезпечення державних гарантій під кредити для херсонського заводу "Паллада".
Не виконано
Сказано 2 квітня 2014 р.

Джерело

  • http://khersonline.net/novosti/ekonomika/22113-nardep-putilov-gotov-sodeystvovat-razvitiyu-hersonskogo-zavoda-pallada.html
  • Лист директора Департаменту економічного розвитку Херсонської ОДА І.Клим
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/pt2/reports.dep2?PERSON=15821&SKL=8
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/wcadr43D?sklikannja=8&kodtip=5&rejim=1&KOD8011=15821
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/wcadr43D?sklikannja=8&kodtip=6&rejim=1&KOD8011=15821

Результат

Згідно з листом Херсонської ОДА від 16 січня 2015 року, обласною державною адміністрацією протягом 2014 року проводилася робота з провідними державними банківськими установами з питання надання Херсонському державному заводу "Палада" кредитів або банківських гарантій для виконання зовнішньоекономічних контрактів, в першу чергу договору з казахською компанією "САГА АТАШ".

Проте на даний час враховуючи, що завод "Палада" є державним підприємством, на яке поширюється норми законодавчого обмеження відчуження майна, отримання банківської гарантії під заставу фактично неможливо.

Враховуючи зазначене, обласна державна адміністрація звернулася до Кабінету Міністрів України з пропозицією щодо розв'язання проблем з отриманням банківських гарантій.

Станом на 15 січня 2015 року питання щодо отримання кредиту або банківської гарантії Херсонським державним заводом "Палада" остаточно не вирішено.

Разом з тим за 2014 рік ХДЗ "Палада" отримав 3,8 млн. грн. безвідсоткової поворотної фінансової допомоги від державного концерну "Укроборонпром", до складу якого він входить.

За час перебування народним депутатом ВРУ VII скликання Андрій Путілов не ініціював на законодавчому рівні вирішення цього питання.