Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Романчук планує найближчим часом продати недобудований крейсер "Україна"

Голова Миколаївської облдержадміністрації Микола Романчук 17 березня 2014 року заявив про намір продати найближчим часом недобудований крейсер "Україна". Цей продаж має відбутись без погодження з російською стороною, яка раніше планувала його купити, заявив керівник виконавчої влади області.
Виконано
Сказано 17 березня 2014 р.

Джерело

  • http://nikvesti.com/news/politics/50983
  • https://news.pn/ua/money/101856
  • Лист голови Миколаївської обласної державної адміністрації В.І. Мерікова
  • http://www.president.gov.ua/documents/17941.html

Результат

16 квітня 2014 року голова Миколаївської облдержадміністрації Микола Романчук повідомив, що адміністрація знайшла двох офіційних покупців, які готові розглянути питання придбання недобудованого ракетного крейсера «Україна». Більш предметно питання продажу недобудованого крейсера розглянуть після того, як Кабмін дозволить ДП «Суднобудівельний завод імені 61 комунара» реалізувати корабель.

Відповідно до листа голови Миколаївської обласної державної адміністрації від 14 листопада 2014 року, за період перебування Миколи Романчука на посаді голови Миколаївської обласної державної адміністрації обласною державною адміністрацією було надіслано листи з пропозиціями щодо вирішення питання реалізації ракетного крейсера проекту №1164 (колишній крейсер "Україна") на адресу Прем'єр-міністра України та Міністерства оборони України. Питання перебуває на стадії вирішення на рівні ДК "Укроборонпром" та ДК "Укрспецекспорт".

Зазначимо, що 28 липня 2014 року Президент України Петро Порошенко підписав Указ про звільнення М. Романчука з посади голови Миколаївської обласної державної адміністрації.