Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Співголова політичної партії "Наш край"

Гранатуров проведе опитування щодо місця встановлення пам'ятника Леніну

В.о. Миколаївського міського голови Юрій Гранатуров 2 квітня 2014 року заявив, що після відновлення пам'ятника Леніну проведе вивчення громадської думки щодо місця його встановлення.
Виконано
Сказано 2 квітня 2014 р.

Джерело

  • http://www.pravda.com.ua/rus/news/2014/04/2/7021107/
  • Лист міського голови Миколаєва  Ю.І. Гранатурова
  • Лист в.о заступника міського голови Є.В.Шевченко
  • Лист міського голови Миколаєва Ю. Гранатурова

Результат

Відповідно до листа Миколаївського міського голови від 25 листопада 2014 року, під час зустрічей з громадою міста здійснено ряд обговорень щодо визначення місця встановлення пам’ятника В.І. Леніну. Оскільки на сьогодні немає одностайної думки з приводу подальшого розміщення зазначеного пам’ятника, виконавчим комітетом Миколаївської міської ради планується здійснити комплексне соціологічне дослідження, яке допоможе встановити уподобання городян з питань місця встановлення пам’ятника.

Відповідно до листа Миколаївської міської ради від 2 лютого 2015 року, пам'ятник Леніну був демонтований 22 лютого 2014 року. На цей час пам'ятник знаходиться на реставрації та зберігається в Миколаївському обласному краєзнавчому музеї.

Відповідно до листа Миколаївської міської ради від 5 травня 2015 року, можливе встановлення пам'ятника Леніну з огляду на прийняті ВРУ закони щодо засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки, з моменту набуття ними чинності, регулюватиметься нормами зазначених нормативно-правових актів. Відповідно, проведення окремих громадських слухань з цього питання є вже не актуальним.