Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Стимулювати розвиток тепличного господарства

Міністр аграрної політики та продовольства України Микола Присяжнюк повідомив, що стимулювання вирощування овочів у тепличному господарстві є одним із пріоритетів діяльності органів державної влади. "Разом з Мінпаливенерго ми передбачаємо здешевлення енергоносіїв: електроенергії та газу для тепличних господарств. Крім того, розглядається питання, щоб неподалік теплових та гідроелектростанцій в межах 30-40 кілометрів, можна було їх надавати за ціною 30% від ринкової вартості цим господарствам", - повідомив Міністр.
Не виконано
Сказано 5 травня 2011 р.

Джерело

  • http://www.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=244247189&cat_id=243311332
  • http://ubr.ua/uk/market/agricultural-market/teplichn-ovoch-strmko-podorojchaut-124383
  • Лист В.о. директора Департаменту інженерно-технічного забезпечення та сільськогосподарського машинобудування Міністерства аграрної політики та продовольства України Гринька П.В.

Результат

Зараз не існує жодних законодавчих підстав для встановлення пільгових цін на електроенергію та газ для тепличних господарств, що дозволило б стимулювати їхній розвиток. Зауважимо, що впродовж 2011 р. Мінагрополітики неодноразово розробляло відповідні законопроекти, однак вони були відхилені під час розгляду у Верховній Раді, в першу чергу, через зауваження кількох профільних міністерств - Мінфіну та Міненерговугілля.