Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Співголова депутатської фракції "Опозиційна платформа - За життя"
  • Член Комітету з питань прав людини, деокупації та реінтеграції окупованих територій, нац. меншин і міжнаціональних відносин

Україна перегляне технічні підходи до будівництва нових ядерних блоків у зв'язку з аварією на японській АЕС "Фукусіма-1"

Міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Бойко в ході першої міжнародної конференції "Енергетична політика України: питання нетрадиційного газу" повідомив, що Україна перегляне технічні підходи до будівництва нових ядерних блоків у зв'язку із аварією на японській АЕС "Фукусіма-1". "Ми переглянемо технічні підходи до нових ядерних блоків і будемо будувати на тих технологічних засадах, які дозволять їх експлуатувати спокійно", - сказав він.
Виконано
Сказано 20 квітня 2011 р.

Джерело

  • http://for-ua.com/ukraine/2011/04/20/155650.html
  • Лист Першого заступника міністра енергетики та вугільної промисловості С.М.Чеха від 23 жовтня 2012 року

Результат

У відповідь на інформаційний запит проекту "Слово і Діло" в Міненерговугілля 23 жовтня 2012 року поінформували, що в листопаді - грудні 2011 року Державна інспекція ядерного регулювання затвердила низку нових технічних нормативів будівництва та функціонування АЕС в Україні, в першу чергу - "Загальні вимоги до системи управління діяльністю у сфері використання ядерної енергії". Крім того, Мінрегіон та Мін'юст вдосконалив порядок розроблення проектної документації на будівництво об'єктів, в тому числі в атомній галузі.