Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Барвіненко планує прийняти нову державну програму з виноградарства і садоводства

20 січня 2014 року народний депутат України Віталій Барвіненко заявив про наміри прийняти нову державну програму з виноградарства і садоводства. "Ми все-таки приймемо ті закони, які необхідні для розвитку наших міст і сіл. Це... нова державна програма з виноградарства і садоводства" (1:56-2:10 ролика, розміщенного на YouTube).
Не виконано
Сказано 20 січня 2014 р.

Джерело

  • http://www.youtube.com/watch?v=ETIQnQuwWFY
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc2_5_1_J?ses=10008&num_s=2&num=&date1=&date2=&name_zp=&av_nd=%C1%E0%F0%E2%B3%ED%E5%ED%EA%EE+%C2.%C4.&prof_kom=0&is_gol_kom=on&dep_fr=0&stan_zp=0&date3=&is_zakon=0&n_act=&sub_zak=0&type_doc=0&type_zp=0&vid_zp=0&edition_zp=0&is_urgent=0&ur_rubr=0&sort=0&out_type=&id=&page=1
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=8607
  • http://landlord.ua/narodni-deputati-znachno-sprostili-otrimannya-litsenziyi-dlya-virobnikiv-vina/
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=17521

Результат

20 вересня 2016 року в парламенті України був прийнятий законопроект "Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів" щодо оптової торгівлі алкогольними напоями, виготовленими з власного виноматеріалу (не придбаного)" № 2739. Ним передбачається ряд змін, за якими суб’єкт господарювання, який отримав ліцензію на виробництво алкогольних напоїв (вин виноградних, вин плодово-ягідних або напоїв медових) та виробляє їх з виноматеріалів (виноградних, плодово-ягідних або медових) виключно власного виробництва (не придбаних), має право здійснювати оптову торгівлю зазначеними алкогольними напоями без отримання окремої ліцензії на таку оптову торгівлю.

Народний депутат України Віталій Барвіненко був відсутній на голосуванні за даний законопроект. Особистих законодавчих ініціатив народний депутат Барвіненко також не вносив.

20 березня 2018 року в парламенті було ухвалено народними депутатами за основу та в цілому законопроект № 6693 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розвитку виробництва терруарних вин та натуральних медових напоїв». За відповідне рішення проголосувало 247 народних депутатів. Але слід зазначити, що цей законопроект стосується лише тих виноробів, які працюють з власним виноградом та не додають до своєї продукції спирт. Зараз замість 140 дозвільних документів для отримання ліценції на виробництво вина потрібно буде зареєструвати одну декларацію.

Народний депутат України Барвіненко не голосував за даний законопроект.