Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Романюк запланував провести каналізацію на Малоомелянівський масив

Луцький міський голова Микола Романюк в своєму інтерв'ю від 11 січня 2014 року заявив про плани провести каналізацію на Малоомелянівський масив за кредитні кошти (значну частину з яких, за твердженням мера, повертатиме держава).
Виконано
Сказано 11 січня 2014 р.

Джерело

  • http://slovovolyni.com/ukr/interviews/15871/
  • http://www.lutskrada.gov.ua/fast-news/miskyy-golova-mykola-romanyuk-pobuvav-na-vulycyah-mista-de-tryvayut-remontni-roboty
  • Лист міського голови Луцька М. Романюк
  • Лист першого заступника голови міської ради Луцька Яковлева Т.
  • http://www.lutskrada.gov.ua/fast-news/miskyy-golova-mykola-romanyuk-obgovoryv-pytannya-budivnyctva-gospodarsko-pobutovoyi
  • http://www.volynnews.com/news/economics/maloomelianivka-ta-veresneve-40-za-kanalizatsiyi-z-vlasnoyi-kysheni/
  • лист міського голови м. Луцька Миколи Романюка

Результат

3 жовтня 2014 року міський голова Луцька Микола Романюк заявив, що в планах на 2015 рік такий великий проект, як ремонт каналізації на Малоомелянівському масиві.

Відповідно до листа Луцької міської ради від 5 лютого 2015 року, в 2014 роцi проведено вiдкритi торги, визначено переможцiв i заключено угоди на будiвництво мереж водовiдведення на Малоомелянівському житловому масиві. У зв'язку з вiдсутнiстю передбаченого фiнансування з Державного бюджету роботи у минулому роцi не розпочинались.

Відповідно до листа міської ради Луцька від 2 липня 2015 року, в міському бюджеті 2015 року передбачено кошти на будівництво мереж водовідведення на Малоомелянівський масив - 2,5 млн грн. На даний момент роботи ведуться.

23 вересня 2015 року начальник управління капітального будівництва Леонід Карабан повідомив, що будівництво господарсько-побутової каналізації на Малоомелянівському масиві триває, виконано понад 70% робіт з прокладення мережі. Влаштовано напірну каналізацію від вулиці Колгоспної до Волинської. В районі вулиці Колгоспна зроблена самопливна каналізація, змонтовані колодязі. Тривають будівельні роботи на вулицях Лисенка, Тарасова, Сєченова, Малоомелянівській. Леонід Карабан пообіцяв, що в 2015 році усі роботи будуть завершені.

6 жовтня 2015 року під час засідання постійної комісії з питань ЖКГ депутати обговорювали план державного фонду регіонального розвитку, згідно з яким планують виділити на будівництво мережі водовідведення на Малоомелянівському масиві - близько шести мільйонів гривень. Цей проект передбачає будівництво мережі водовідведення лише по центральній вулиці мікрорайону, тому будівництво каналізаційної мережі по прилеглим вулицям до центральної повністю лягають на плечі самих мешканців. Відповідно до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», була розроблена Програма будівництва мереж водовідведення у Луцьку на 2015-2017, що передбачає забезпечення функціонування господарсько-побутової каналізації у всіх мікрорайонах міста шляхом будівництва мереж водовідведення по вулицях міста, де вони наразі відсутні. Фінансування програми здійснюватиметься в рамках затвердження щорічних бюджетних призначень, а також за рахунок залучених коштів мешканців.

Відповідно до листа Луцької міської ради від 1 квітня 2016 року роботи з будівництва мереж водовідведення на Малоомеелянівському житловому масиві завершені.