Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Міський голова Львова
  • Голова партії "Самопоміч"

Садовий має намір побудувати великий промисловий парк та великий комплекс для ІТ-компаній

Міський голова Львова Андрій Садовий, підбиваючи підсумки 2013 року, зазначив, що у місті планується побудувати великий промисловий парк та великий комплекс для ІТ-компаній. За його словами, буде створено десятки тисяч робочих місць.
У процесі
Сказано 26 грудня 2013 р.
Перевіряється

Джерело

  • http://city-adm.lviv.ua/lmr-news/rubrics/government/215370-tse-rik-usvidomlennia-nas-samykh-mer-lvova-pro-pidsumky-2013-roku
  •  Лист в.о. начальника департаменту містобудування Львівської міської ради Коровайника С.
  • https://www.facebook.com/andriy.sadovyi/posts/936954469677442
  • http://tvoemisto.tv/news/u_lvovi_obraly_peremozhtsya_yakyy_zbuduie_ofis_dlya_tysyachi_aytishnykiv_71853.html
  • https://www.youtube.com/watch?v=ysJCvdGPqz4
  • https://city-adm.lviv.ua/news/economy/259267-pidsumky-2018-roku-ekonomika
  • https://city-adm.lviv.ua/news/city/lviv-changes/274199-lviv-2019-pidsumky-roku
  • https://lviv2020.com.ua/map/2020/3

Результат

Станом на 19 жовтня 2020 року триває процес реалізації проєкту який передбачає зведення комплексу офісних, навчальних, житлових та сервісних будівель у Львові на ділянці між вулицями Стрийська, Івана Чмоли, Козельницька та Луганська. Також реалізується будівництво інноваційного парку Lviv Tech City на території колишнього заводу «Львівприлад». Він вміщатиме офіси класу А, конференц-центри, коворкінги, заклади освіти та медичні центри, житло, магазини, тренажерні зали, кімнати відпочинку, кафе, а також ІТ-школу та торгову галерею. Завершити ці проєкти заплановано у 2022 році.

Нагадаємо про попередній перебіг подій:

Відповідно до листа Львівської міської ради від 15 січня 2015 року, для проекту індустріального парку «Рясне-2» на 25 га з перспективою розширення до 150 га визначено земельну ділянку, яку підключено до всіх комунікацій і де є готова земельна документація. Також було створено конкурсну комісію з вибору керуючої компанії індустріального парку.

Зараз проект індустріального парку знаходиться на стадії залучення керуючої компанії – згідно з законом, місто зобов’язане залучити її на конкурсних засадах. Конкурс ще не оголошувався, зважаючи на проведення військових дій на території країни, непевність у політичній та економічній сферах. З тих же причин – зважаючи на ситуацію в країні – сказати, коли планується реалізація проекту поки дуже складно. Все залежить від того, як швидко все нормалізується.

Щодо ІТ-парку. Зараз на етапі відбору інвестора. Проводяться переговори, візити. Обраний інвестор повинен буде викупити ділянку через аукціон. Місту потрібно буде підвести за свій рахунок інфраструктуру.

16 червня 2015 року міський голова Львова Андрій Садовий повідомив, що відбувся конкурс на будівництво нового індустріального парку у Львові. Переможцем стала голандська компанія CTP. Планований об’єм інвестицій - до 100 млн євро.

24 липня 2015 року у Львівській міській раді відбулось оголошення переможця відкритого архітектурного конкурсу з визначення компанії, яка збудує новий інноваційний офіс для ІТ-сфери. Переможцем конкурсу від групи компаній «Адамас» стала творча архітектурна майстерня «КУДІН» з Києва. Переможець до 2017 року на вул. Панаса Мирного збудує новий інноваційний офіс для ІТ-сфери, у якому зможуть працювати близько тисячі людей.

30 червня 2018 року відбулась церемонія закладення першого каменю та старту будівництва масштабного проекту Innovation District IT Park, вартістю 160 млн доларів. Будівництво Innovation District IT Park дасть можливість створити понад 14 тис. нових робочих місць.

Станом на 19 грудня 2018 року Львів залучив найбільшу за роки інвестицію. Канадська компанія Brookfield будує у Львові новий ІТ-парк. Будівництво Innovation District ІТ Park стартувало. Він розташований на земельній ділянці 10 га та зможе вмістити 10 тис. працівників IT-індустрії, а також понад 4 тис. працівників суміжних галузей. Комплекс буде на перехресті вул. Стрийська — вул. Чмоли. Створення IT Park позитивно вплине на розвиток технічної освіти у місті завдяки сучасним лабораторіям, які будуть відкриті для широкого кола студентів. Інноваційний комплекс IT Park охоплюватиме 6 офісних будівель класу А, загальною площею 164 тис. м², 3 бізнес-центри, готель на 150−200 номерів та мультифункціональну зону для дозвілля та соціальних потреб. У цій зоні будуть торговий та спортивний центри, фуд-корт, конференц-зали, освітній кампус, який стане однією з важливих складових комплексу. На 4 тис. м² розмістяться сучасні лабораторії, вільний доступ до яких отримають науковці та студенти з різних навчальних закладів міста.

Станом на 23 грудня 2019 року проведено підготовчі роботи до створення ІТ-парку. Заплановані інвестиції складають 160 млн дол, що дозволить створити 14 тис. нових робочих місць.