Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Голова політради партії "Народний фронт"

Яценюк заявив, що "жоден документ, який суперечить європейській інтеграції, не пройде процедуру голосування в парламенті"

Лідер фракції "Батьківщина"Арсеній Яценюк 17 грудня 2013 року зі сцени Євромайдану заявив, що "жоден документ, який суперечить європейській інтеграції, не пройде процедуру голосування в парламенті".
Не виконано
Сказано 17 грудня 2013 р.

Джерело

  • http://www.pravda.com.ua/news/2013/12/17/7007428/
  • http://tyzhden.ua/News/99005
  • http://tyzhden.ua/News/99187

Результат

16 січня 2014 року у Верховній Раді народні депутати з провладних фракцій підняттям рук, без обговорення ухвалили 11 законів та одну постанову. Перший заступник спікера Ігор Калєтнік, який вів засідання з ложі регіоналів швидко ставив на голосування законопроекти, після чого голова лічильної комісії парламенту регіонал Володимир Олійник оголошував: "235 - "за". Зокрема, Верховна Рада ухвалила закон, що встановлює кримінальну відповідальність за наклеп, забороняє поширення "екстремістських" матеріалів, посилює регулювання діяльності громадських організацій, дозволяє закривати сайти без рішення суду - на підставі рішення Нацкомісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв’язку та інформатизації, зобов’язує реєструвати інтернет-ЗМІ, забороняє "незаконне" збирання, зберігання, використання, знищення, поширення конфіденційної інформації про правоохоронців, суддів та їхніх близьких родичів чи членів сім’ї, дозволяє президентові та Верховній Раді достроково припиняти повноваження членів Національної ради з питань телебачення та радіомовлення, а також містить низку інших норм, що, як стверджують правозахисники, обмежують права і свободи громадян. Ці законопроекти стурбували Європейських та світових політиків.