Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Ахметов пообіцяв Маріуполю чисте повітря

Рінат Ахметов 14 червня 2013 року запевнив, що він докладе максимум зусиль, щоби повітря в Маріуполі стало чистішим. Нагадаємо, що місто є лідером в Україні за обсягами забруднень повітря, оскільки тут працюють два промислові гіганти - "Азовсталь" та комбінат Ілліча (входять до компанії "Метінвест").
Архів
Сказано 14 червня 2013 р.

Джерело

  • http://www.ukrinform.ua/rus/news/ahmetov_obeshchaet_gitelyam_enakievo_chistiy_vozduh_1529758
  • http://www.metinvestholding.com/ru/press/news/show/2885
  • http://forbes.ua/news/1381512-metinvest-uveryaet-chto-ekologiya-v-mariupole-znachitelno-uluchshilas
  • http://www.metinvestholding.com/ru/press/news/show/6981

Результат

За інформацією прес-служби компанії "Метінвест", в 2014 році планується витратити 3 млрд грн на природоохоронні заходи. Найбільш значний проект Метінвесту - реконструкція газоочисних споруд аглофабрики ММК ім. Ілліча.

24 жовтня 2014 року голова громадської ради екологічної безпеки Маріуполя Олексій Капустін заявив, що в місті успішно завершено проект «Чисте повітря для Маріуполя», який був спрямований на поліпшення екології в місті.

1 липня 2015 року на Маріупольському металургійному комбінаті імені Ілліча Групи Метінвест завершено перший етап реконструкції газоочисного устаткування аглофабрики - проведено капітальний ремонт агломашини №1. Як повідомляють в компанії "Метінвест", проект із загальним бюджетом $220 млн не має аналогів в історії незалежної України.