Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Ахметов посприяє вирішенню екологічних проблем Запоріжжя

Рінат Ахметов 14 червня 2013 року запевнив, що він сприятиме вирішенню екологічних проблем Запоріжжя. Нагадаємо, що в місті працює "Запоріжсталь", "Запоріжкокс" та низка інших підприємств, які сильно забруднюють атмосферу.
Архів
Сказано 14 червня 2013 р.

Джерело

  • http://www.ukrinform.ua/rus/news/ahmetov_obeshchaet_gitelyam_enakievo_chistiy_vozduh_1529758
  • http://www.segodnya.ua/economics/enews/nachata-realizaciya-krupneyshego-ekologicheskogo-proekta-modernizacii-zaporozhstali-573605.html
  • http://www.zaporizhstal.com/news/details/mk-zaporozhstal-provodit-masshtabnuyui/

Результат

1 грудня 2015 року МК "Запоріжсталь" в рамках технологічної стратегії Метінвесту, спрямованої на екологічну модернізацію підприємств Групи, приступила до розчищення та підготовки території, призначеної для будівництва киснево-конвертерного цеху. Будівництво конверторного цеху дозволить суттєво знизити техногенне навантаження на навколишнє середовище: очікуване скорочення викидів в атмосферу складе на рівні 25% від загальних викидів комбінату.

Станом на 8 липня 2015 року МК «Запоріжсталь» в рамках технологічної стратегії Метінвесту, спрямованої на екологічну модернізацію підприємств Групи, веде активне будівництво газоочисних систем на чотирьох агломашинах - № 3-6. Інвестиції в проект - понад 600 млн грн. По завершенню будівництва виробниче обладнання аглофабрики комбінату буде повністю обладнано газоочисними системами відповідно до тристоронньої угоди між Міністерством екології України, Запорізькою обласною радою та МК «Запоріжсталь». Інвестиції комбінату в установку нових газоочисних систем на всіх шести агломашинах аглофабрики складуть більше 70 млн доларів.

У серпні 2014 року президент України Петро Порошенко розпустив ВРУ VII скликання.