Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Арбузов пообіцяв, що в 2013-2014 рр. у Київській та Вінницькій областях буде проведено експеримент зі створення єдиного інформаційного середовища соціальної сфери

Сергій Арбузов, перший віце-прем’р-міністр, 12 вересня 2013 року запевнив, цього та наступного року в двох областях (Київській та Вінницькій) буде проведено експеримент зі створення єдиного інформаційного середовища соціальної сфери (ЄІССС), що розпочне впровадження адресності соціальної допомоги. Для реалізації даної мети потрібно створити сучасну інформаційно-аналітичну систему. Передбачається також запровадження національної картки на базі технології Національного банку України.
Виконано
Сказано 12 вересня 2013 р.

Джерело

  • http://www.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=246671998&cat_id=244276429
  • http://mlsp.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=158389&cat_id=107177

Результат

В 2013-2014 роках у Київській і Вінницькій областях також проходить експеримент зі створення єдиного інформаційного простору соціальної сфери (ЕІПСС) та впровадження національної картки. Створення єдиного інформаційного простору дозволить оформляти всі державні соціальні допомоги з мінімальною витратою часу і сил громадянина, як то кажуть - в один дотик. Наприклад, якщо людина захоче оформити допомогу по народженню дитини або субсидію, їй треба буде принести лише паспорт, решту необхідних відомостей фахівці зможуть отримати на місці за допомогою цієї системи. Крім того, це дозволить оптимізувати бюджетні витрати і підвищити ефективність використання коштів на соціальний захист.