Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Янукович запевнив, що до листопада 2013 року Україна виконає всі вимоги, висунуті ЄС

3 липня 2013 року на спільній прес-конференції президентів після завершення засідання "Вишеградської четвірки" і України в місті Вісла Президент Віктор Янукович пообіцяв, що до Вільнюського саміту "Східного партнерства", в листопаді 2013 року, Україна виконає всі вимоги висунуті ЄС. "Ми добре розуміємо, що той порядок денний, який Україна затвердила спільно з Європейською комісією, має бути виконаний до листопада", - сказав Глава держави.
Не виконано
Сказано 3 липня 2013 р.

Джерело

  • http://ua.for-ua.com/politics/2013/07/03/152615.html
  • http://www.unn.com.ua/uk/news/1276520-v-ukrayini-sche-ye-shans-vikonati-prioritetni-vimogi-schodo-pidpisannya-ugodi-z-yes-ekspertna-rada-nks
  • http://news.finance.ua/ua/~/1/0/all/2013/10/04/310270
  • http://glavcom.ua/articles/9783.html

Результат

Україна не виконала всіх вимог ЄС для підписання Угоди про асоціацію. Найбільш проблемними виявились наступні вимоги: вирішення питання політично вмотивованих вироків без зволікань (справа Юлії Тимошенко), схвалення Виборчого кодексу України та перегляд у тісних консультаціях з Радою Європи/Венеціанською Комісією закону про прокуратуру. Зауважимо, що представництво ЄС в Україні оцінило виконання українською владою вимог як неповне і часткове. Нагадаємо, що загалом Європейський Союз висунув Україні 19 вимог.