Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Член депутатської фракції "Опозиційна платформа - За життя"
  • Заступник голови Комітету з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів

Королевська ініціюватиме посилення контролю за компаніями, які надають харчування дітям-чорнобильцям

Наталія Королевська, міністр соцполітики, 20 червня 2013 року запевнила, що її відомство ініціюватиме посилення контролю за компаніями, які надають харчування дітям-чорнобильцям, а саме запровадження підзвітності таких компаній батьківським комітетам та громадським організаціям, а також більш жорстку відповідальність за неякісно надані послуги.
Виконано
Сказано 20 червня 2013 р.

Джерело

  • http://www.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=246455749&cat_id=244276429
  • Лист Директора Департаменту сімї та дітей Мінсоцполітики Р.Колбаси

Результат

У відповідь на інформаційний запит проекту "Слово і Діло" в Мінсоцполітики повідомили, що в серпні поточного року під головуванням міністра відбулася робоча нарада з питань організації харчування дітей, потерпілих від Чорнобильської катастрофи, у навчальних закладах, розташованих на територіях радіоактивного забруднення. З метою посилення контролю за компаніями, які надають харчування дітям-чорнобильцям, за дорученням Наталії Королевської у 12 областях, території яких віднесено до зон радіоактивного забруднення (Вінницькій, Волинській, Житомирській, Івано-Франківській, Київській, Рівненській, Сумській, Тернопільській, Хмельницькій, Черкаській, Чернівецькій, Чернігівській), та у яких відповідно до закону "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи" діти, потерпілі від Чорнобильської катастрофи, забезпечуються харчуванням під час навчання у загальноосвітніх навчальних закладах, були створені робочі комісії, які здійснюють перевірки процесу організації харчування потерпілих дітей у школах.

За результатами перевірок було встановлено, що за якістю продуктів постійно стежать медичні працівники шкіл, порушень не виявлено, скарг від батьківських комітетів щодо якості харчування не надходило. Крім того, щоденне гаряче харчування, відповідно до фізіологічних (медичних) норм харчування, розроблене примірне перспективне двотижневе меню, яке погоджене територіальними органами ветеринарної та фітосанітарної служби і директорами шкіл. Перспективне меню складене з урахуванням вікових категорій, ваги та енергетичної цінності страв.