Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Сін обіцяє повністю ліквідувати стихійну торгівлю в Запоріжжі

3 квітня 2013 року Олександр Сін заявив, що в місті Запоріжжя стихійна торгівля буде повністю ліквідована.
Не виконано
Сказано 3 квітня 2013 р.

Джерело

  • http://www.meria.zp.ua/test/index.php?id=13195
  • http://uanews.zp.ua/society/2013/09/27/15883.html
  • http://dso.gov.ua/news/u-zaporzhzh-borotisya-z-stixjnoyu-torgvleyu-dopomagayut-tri-naryadi-dso.html
  • http://www.zoda.gov.ua/news/24388/vlada-ta-biznes-prodovzhujut-spilnu-borotbu-zi-stihiynoju-torgivleju.html
  • Лист заступника міського голови Запоріжжя В.Г.Еделєв
  • https://meria.zp.ua/test/index.php?id=24401
  • http://www.zoda.gov.ua/news/28249/zahodi-shodo-likvidatsiji-stihiynoji-torgivli-posiljuvatimut.html
  • https://meria.zp.ua/test/index.php?id=147&pid=18726

Результат

Запорізькою міською радою проводяться заходи щодо ліквідації стихійної торгівлі в місті. Так, було досягнуто домовленостей між керівництвом міськвиконкому м. Запоріжжя та Управлінням Державної служби охорони при ГУМВС України в Запорізькій області про спільну діяльність нарядів ДСО з представниками інспекції по благоустрою та спеціалістами районних адміністрацій Запорізької міської ради.

Відповідно до листа Запорізької міської ради від 19 січня 2015 року, з 1 березня по 31 грудня 2013 року згідно з рішенням міської ради мобільним групами УДСО при ГУМВС України в Запорізькій області проводились перевірки дотримання норм і правил у сфері благоустрою м. Запоріжжя на маршрутах патрулювання згідно з затвердженою дислокацією, відпрацьовувались місця стихійної торгівлі, стихійних звалищ сміття, проводилась профілактична роз'яснювальна робота з громадянами щодо недопущення торгівлі в невстановлених місцях та усунення порушень тощо. За зазначений період було здійснено 244 цільові перевірки та 91 рейд, в ході яких складено 152 протоколи. Завдяки щоденному патрулюванню значно зменшилася кількість громадян, які здійснюють незаконну торгівлю на території міста, збільшилася кількість торгуючих на ринках за рахунок переходу громадян з місць стихійної торгівлі, попереджено випадки несанкціонованого складування сміття.

10 серпня 2015 року у міській раді повідомили, що останнім часом в Запоріжжі почала активно розвиватися «стихійна» торгівля. У ході наради міський голова Олександр Сін зажадав від голів районних адміністрацій особисто очолити у своїх районах роботу з ліквідації несанкціонованої торгівлі, активно залучаючи до цієї діяльності міліцію і громадських діячів.

20 серпня 2015 року, на одному із заходів у міській раді, щодо ліквідації несанкціонованої торгівлі, Євген Слабишев, начальник відділу громадської безпеки Запорізького міського управління ГУМВС України, наголосив на тому, що розвитку незаконної торгівлі сприяють дуже м’які рішення судів - майже у 99% за рішенням суду вилучений товар повертається громадянам. Із загальної кількості осіб (567) притягнутих до адміністративної відповідальності тільки у трьох осіб за рішенням суду конфісковано товар. Також під час засідання були розглянуті питання про результати розгляду звернень підприємців щодо неправомірного начислення штрафних санкцій за результатами перевірок податкової служби; про внесення змін до складу обласної Координаційної ради з питань розвитку підприємництва; про раду бізнес-омбудсмена при Кабінеті Міністрів України та про проект плану роботи обласної Координаційної ради з питань розвитку підприємництва на ІV квартал 2015 року.

За інформацією районної адміністрації Запорізької міської ради по Жовтневому району, 15 жовтня 2015 року на перехресті вулиць Жуковського і Жовтневої було проведено рейд щодо контролю за дотриманням санітарного стану території. Перевірку здійснювали спеціалісти відділу житлово-комунального господарства районної адміністрації спільно з представниками інспекції з благоустрою міської ради та Жовтневим райвідділом ГУМВС України в Запорізькій області. У ході рейду були зроблені два попередження про відповідальність за недотримання «Правил благоустрою міста Запоріжжя». Також у районі триває робота з ліквідації незаконної торгівлі. З 9 по 15 жовтня по проспекту Леніна, вулицями Анголенко, Запорізькій, Горького, Героїв Сталінграда фахівцями відділу економічного розвитку та підприємництва районної адміністрації, спільно з представниками Жовтневого РВ ЗМУ ГУМВС України в Запорізькій області проведено рейди. За даними правоохоронців на порушників складено адмінпротоколи. З незаконно торгуючими громадянами проведена роз'яснювальна бесіда.