Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Сін пообіцяв створити госпітальне відділення для учасників бойових дій на території інших держав

Олександр Сін 14 лютого 2013 під час зустрічі з воїнами-афганцями заявив, що цього року на базі однієї з міських лікарень почнеться організація госпітального відділення для учасників бойових дій на території інших держав.
Виконано
Сказано 14 лютого 2013 р.

Джерело

  • http://www.meria.zp.ua/test/index.php?id=12712
  • Лист заступника міського голови О.С. Кузьмін
  • https://meria.zp.ua/test/index.php?id=147&pid=17551
  • https://meria.zp.ua/test/index.php?id=20

Результат

Відповідно до листа Запорізької міської ради від 19 січня 2015 року, в місті Запоріжжя не створено госпітальне відділення для воїнів-інтернаціоналістів.

Згідно Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» учасники бойових дій на території інших країн мають статус ветеранів війни.

Згідно Постанови Кабінету Міністрів України від 26.04.2007 №680 «Про збільшення норм грошових витрат на харчування та медикаменти в лікувально-профілактичних закладах ветеранів війни» (зі змінами), ветерани війни, які знаходяться на лікуванні в госпітальних відділеннях та палатах для ветеранів війни отримують медикаментозне лікування в розмірі 40 грн. на добу та харчування в розмірі 35 грн. на добу.

В місті Запоріжжя функціонує госпітальне відділення на 40 ліжок в КУ «Міська клінічна лікарня №2» та 222 ліжка в палатах для ветеранів війни в усіх стаціонарах міста, які надають медичну допомогу дорослому населенню міста згідно постанови Кабінету Міністрів України від 26.04.2007 №680.

17 червня 2015 року в госпітальному відділенні КУ «Міська клінічна лікарня №2» ведеться капітальний ремонт. Тут в госпітальному відділенні проходять курс реабілітації ветерани війни і праці. Щоб їх перебування в лікувальному закладі стало ще комфортніше зараз тут виконується капітальний ремонт загальних приміщень і палат. Сьогодні Дмитро Свіркін провів виїзну нараду на об'єкті, проконтролював проведені роботи. На сьогоднішній день роботи виконані на 80%. Завершити їх планують в найближчий місяць - півтора. Також проектом передбачено закупівля нових меблів, устаткування, організація нових палат з душовими і санвузлами. Дмитро Свіркін підкреслив, що після капітального ремонту ветеранам буде набагато комфортніше відпочивати і проходити необхідний курс реабілітації.