Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Луценко пообіцяла ініціювати зміни до роботи пенітенціарної служби

Член партії "Батьківщина" Ірина Луценко пообіцяла, що буде втручатися в документи пенітенціарної служби. "Наприклад, чому тільки колонія має право ініціювати переведення засудженого з колонії в лікарню за станом здоров'я або зміну покарання, - говорить Ірина Луценко, - у разі якщо засуджений захворів хворобою з існуючого переліку, що несумісні з перебуванням в колонії?"
Виконано
Сказано 26 листопада 2012 р.

Джерело

  • http://www.unian.ua/news/537704-irina-lutsenko-v-tyurmi-yak-tse-ne-sumno-u-yuri-zyavivsya-chas-schob-pokazati-sebe-spravjnogo.html
  • Лист народного депутата України Ірини Луценко
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?id=&pf3511=48169
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/pt2/reports.dep2?PERSON=15647&SKL=8

Результат

На початку вересня 2013 року Ірина Луценко внесла на розгляд Верховної Ради "Проект закону про внесення змін до Кримінально-виконавчого кодексу України (щодо покращення умов відбування покарання засуджених)" (№ 3200). В документі передбачено низку змін щодо переводу хворих засуджених з колонії до лікарні та умов їхнього утримання на час лікування. Зокрема, пропонується, що засуджені на час перебування в лікарні можуть користуватись мобільним зв'язком тощо. Разом із тим, клопотання про переведення хворого засудженого до лікарні подає до суду начальник колонії. Крім того, у відповідь на інформаційний запит проекту "Слово і Діло" Ірина Луценко повідомила, що наразі вона опрацьовує два законопроекти, які також стосуються роботи пенітенціарної служби, а саме: "Про внесення змін та доповнень до Кримінального кодексу України, Кримінально-виконавчого кодексу України та Кримінального процесуального кодексу України" (щодо заміни довічного позбавлення волі більш м’яким покаранням) та "Про амністію у 2013 році".