Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Путілов пообіцяв впровадити в Херсонській області системи крапельного зрошення земель

На парламентських виборах 2012 року кандидат в народні депутати України від партії "УДАР (Український Демократичний Альянс за Реформи) Віталія Кличка" по одномандатному виборчому округу №183 Путілов Андрій Станіславович у своїй передвиборчій програмі обіцяє впровадити в Херсонській області системи крапельного зрошення земель за рахунок перерозподілу податків та зміни системи їх адміністрування.
Виконано
Сказано 9 серпня 2012 р.

Джерело

  • http://www.cvk.gov.ua/vnd2012/wp407pt001f01=900pf7201=2695.html
  • http://www.cvk.gov.ua/vnd2012/files/showdocpf7201=2695pd410f01=27
  • Лист заступника директора Департаменту агропромислового розвитку Херсонської обласної державної адміністрації А.Неделько
  • Лист керівника апарату ОДА В. Клюцевського
  • http://www.khoda.gov.ua/images/Arhiv/otchet.pdf

Результат

У 2014 році краплинним зрошенням було полито 36,8 тис.га, що на 5,4 тис. га більше показника 2013 року.

Відповідно до листа Херсонської обласної державної адміністрації від 13 березня 2015 року, в області проводиться робота по розбудові краплинного зрошення. На сьогоднішній день краплинне зрошення впроваджується за ізраїльськими, турецькими системами. Аграрії області використовують обладнання як іноземних так і вітчизняних виробників. На сьогодні впроваджено поверхневий вид крапельного зрошення та глибинний.

Фахівці облдержадміністрації акцентують увагу на тому, що, окрім овочів, фруктів та винограду у минулому році сільгосптоваровиробники на краплинному зрошенні почали вирощувати ще й кукурудзу. Досвід показав, що дана культура може давати урожаї більші у 2-3 рази ніж на основному зрошенні.

За рахунок організаційних заходів, залучення інвестицій полив краплинним зрошенням у 2015 році планується здійснити на площі 42,1 тис.га., що в порівнянні з минулим роком більше на 5,3 тис.га. Цей показник становить більше 50 % до державного рівня.

11 вересня 2015 року під час свого звіту за рік роботи Андрій Путілов зазначив, що були прийняті відповідні рішення щодо впровадження крапельного зрошення в Херсонській області:

• створення в області потужних землекористувачів для використання

зрошуваних земель єдиними технологічними масивами

• гарантії інвесторам

• реконструкція і модернізація внутрішньогосподарських зрошувальних мереж, в тому числі і за рахунок впровадження систем краплинного зрошення

• заборона на законодавчому рівні приватизації об’єктів інженерної

інфраструктури державних меліоративних систем

• створення цільового фонду, який буде кредитувати аграріїв для відновлення

внутрішньогосподарської меліоративної мережі