Щоб наздогнати Попова, Макеєнку треба попрацювати над виконанням обіцянок

Читать на русском

Рейтинг відповідальності новопризначеного голови Київської міської державної адміністрації Володимира Макеєнка становить 17%, повідомляє «Слово і діло».

З 12 обіцянок, зафіксованих в системі «Слово і діло», Макеєнко зумів виконати лише 2, 9 його обіцянок були провалені, а ще одна знаходиться в процесі виконання.

Серед останніх невиконаних обіцянок Макеєнка - прийняття державного бюджету, який, всупереч запевненням регіонала, був прийнятий не до кінця 2013 року, а лише 16 січня 2014 року. Також не виконані були низка обіцянок Макеєнка щодо євроінтеграційних процесів. Зокрема, провалом закінчився Вільнюський саміт «Східного партнерства», де так і не було підписано угоду про асоціацію, а члени фракції Партії регіонів не голосували за окремі євроінтеграційні законопроекти, хоч Макеєнко раніше обіцяв протилежне.

Серед інших невиконаних обіцянок нинішнього керівника столиці - відмова нардепів від введення сенсорних кнопок для голосування; скасування депутатських пільг і недоторканності, яке так і не сталося; анонсована передача депутатських квартир багатодітним сім'ям, яка теж не відбулася.

Варто зазначити, що єдина обіцянка Макеєнка, яка поки залишається в процесі виконання, також практично зі 100% вірогідністю ризикує стати невиконаною - 29 листопада 2013 року він пообіцяв, що угода про асоціацію з ЄС буде підписана в березні 2014 року, але враховуючи нинішні події в Україні, на це практично немає шансів.

Нечисленні виконані обіцянки голови КМДА стосуються роботи парламенту - зокрема, як і обіцялося, Партія регіонів сформувала більшість у ВРУ, а комітет з свободи слова очолив представник опозиції.

Рейтинг відповідальності попереднього керівника КМДА Олександра Попова в системі «Слово і діло» становить 30% - з 520 своїх обіцянок Попов зумів виконати 154, не впорався з 188, а 178 залишив у процесі виконання.

Нагадаємо, що Попов був відсторонений від посади у зв'язку з подіями 30 листопада 2013 року, коли в Києві силою розігнали мирний мітинг.

До призначення Макеєнка обов'язки голови КМДА тимчасово виконував Анатолій Голубченко.

Як відомо, 25 січня указом №43 Президент Віктор Янукович призначив Макеєнка головою Київської міської держадміністрації.

Рейтинг відповідальності кожного з політиків розрахований як співвідношення виконаних ними обіцянок до загальної кількості даних кожним з них обіцянок.

З усіма обіцянками Володимира Макеєнка можна ознайомитися на його сторінці в системі «Слово і діло».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: