В Дніпропетровську в автозаки кидали навіть хворих на церебральний параліч

Читать на русском

У Дніпропетровську працівники міліції затримували не тільки агресивних протестувальників, а й випадкових перехожих, а також тяжкохворих.

«Деякі люди просто проходили повз, їх хапали і кидали в автозаки. Одного чоловіка міліція затримала прямо в продуктовому магазині. Один з хлопців – сирота, студент медичного училища. Ще один – з церебральним паралічем. Зараз викликали його маму, будемо намагатися витягти», - розповів народний депутат від фракції УДАР Сергій Каплін, якого цитує прес-служба партії.

Він також розповів, що по місту ходять групи «тітушок», які цілеспрямовано полюють на журналістів.

«Іде ловля журналістів. Тітушки бачать людину з камерою – вистежують її і намагаються побити. Вони напали на одного журналіста, але йому вдалося врятуватися в кафе. Тітушки ходять по місту великими групами і б’ють кожного, хто, на їхню думку, скидається на активіста Євромайдану», - розповів депутат.

За даними Капліна, станом на ніч 27 січня у райвідділках міліції перебували близько 50 затриманих активістів.

В той же час, за інформацією ВЗГ ГУ МВС України в Дніпропетровській області, за порушення громадського порядку були затримані 37 учасників акції протесту.

Також МВС повідомляє про те, що у ході сутичок 18 працівників міліції отримали поранення.

Нагадаємо, 22 січня Каплін розповів про підготовку опозицією всеукраїнського страйку.

Ще 20 травня 2013 року Каплін обіцяв, що очільник МВС Віталій Захарченко та інші міліціонери сядуть у в'язницю за ігнорування факту побиття журналістів під час мітингу в Києві 18 травня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: