Рада Криму пропонує не фінансувати регіони, де відбулося захоплення ОДА

Читать на русском

Верховна Рада Криму виступила з пропозицією не фінансувати з державного бюджету ті регіони, в яких протестуючі захопили обласні державні адміністрації.

Про це йдеться у зверненні президії Верховної Ради АРК, опублікованому сьогодні на її сайті.

«Пропонуємо припинити фінансування з державного бюджету регіонів, які оголосили себе поза законом, де влада зміщена насильницьким шляхом, до відновлення в них конституційного ладу», - сказано у зверненні.

Також у ньому звучить заклик до введення в країні надзвичайного стану і припинення «розгулу беззаконня, анархії і насильства».

«Насильство, як ракова пухлина, поширюється з київського майдану по регіонах України. Безкарне захоплення Київської міської державної адміністрації та інших адміністративних будівель переконало «майданівців» у вседозволеності», - наголошується в документі.

У цьому ж зверненні сказано, що кримський «Беркут», «ризикуючи життям», виконує службовий обов'язок на вул. Грушевського в Києві і всім бажаючим пропонується перерахувати на його підтримку грошові кошти за вказаними реквізитами.

Нагадаємо, 21 січня 2014 року екс-секретар РНБО Андрій Клюєв заявив, що надзвичайний стан в Україні вводитися не буде.

Сьогодні Клюєв був призначений головою Адміністрації Президента.

24 січня 2014 року голова Верховної Ради Володимир Рибак запевнив, що питання введення надзвичайного стану на позачерговій сесії парламенту 28 січня розглядатися не буде.

Як відомо, вчора відбулося захоплення протестуючими низка ОДА в регіонах - Львівської, Тернопільської, Рівненської та Івано-Франківської. Вчора також робилася спроба захоплення ОДА в Черкасах, сьогодні люди зайшли у Волинську та Чернівецьку адміністрації. В інших регіонах люди також здійснюють спроби зайняти адміноргани.

«Слово і діло»

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: