Що влада обіцяла приватизувати, а що - зберегти у держвласності?

Читать на русском

У системі «Слово і діло» зафіксовано 12 актуальних обіцянок щодо приватизації різних об'єктів державної власності.

Варто зазначити, що в 5 з цих 12 обіцянок заперечується можливість приватизації тих чи інших об'єктів.

Зокрема, 15 січня нинішнього року міністр енергетики Едуард Ставицький запевнив, що уряд не планує приватизувати «Чорноморнафтогаз».

У свою чергу, 17 липня 2013 року голова Фонду держмайна Олександр Рябченко пообіцяв, що харківський «Турбоатом» не приватизують.

Трохи раніше, 5 червня 2013 року, можливість приватизації Аграрного фонду та Державної продовольчо-зернової корпорації спростував міністр агрополітики Микола Присяжнюк.

Ще дві обіцянки про не-приватизацію стосуються «Укрзалізниці»: більше року тому, 18 січня 2013 року, міністр інфраструктури Володимир Козак запевнив, що приватизації УЗ не буде, а в квітні минулого року ту ж саму обіцянку дав гендиректор «Укрзалізниці» Сергій Болоболін.

Водночас, вже згаданий Рябченко 19 грудня 2013 року заявив, що в 2014 році буде завершена приватизація енергогенеруючих компаній. При цьому чиновник уточнив, що на продаж будуть виставлятися контрольні пакети, а не тільки 25%-ві пакети акцій. Роком раніше, 20 грудня 2012- го, Рябченко пообіцяв, що в 2013 році будуть приватизовані 2 генеруючі компанії і 6 обленерго.

Нардеп від Партії регіонів Геннадій Труханов, будучи кандидатом у народні депутати, у своїй передвиборчій програмі пообіцяв реалізувати масштабний економічний проект приватизації Одеського припортового заводу.

Ще низка обіцянок влади стосуються приватизації менш значних об'єктів в населених пунктах - різних будівель, гуртожитків тощо.

Нагадаємо, більш як 25 народних депутатів від фракції «Батьківщина» внесли у свої виборчі програми обіцянку провести ревізію результатів державних закупівель та приватизації, здійснених нинішньою владою.

У свою чергу нинішні нардепи від ВО «Свобода» на виборах також обіцяли провести розслідування законності приватизаційних процесів, ініційованих урядом Миколи Азарова.

«Слово і діло»

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: