Жоден фракційний лідер не може похвалитися високою відповідальністю

Читать на русском

Рейтинг відповідальності голови фракції Партії регіонів Олександра Єфремова становить 34%, а відповідний показник голови фракції «Батьківщина» Арсенія Яценюка - 25%, повідомляє «Слово і діло».

Рейтинг відповідальності голови фракції «Свобода» Олега Тягнибока станом на 21 січня 2014 року складає 16%, рейтинги лідерів фракцій УДАР і КПУ Віталія Кличка і Петра Симоненка - по 12%.

При цьому Єфремов зумів виконати 16 зі своїх 47 обіцянок, 22 обіцянки лідера парламентських регіоналів були провалені, а 9 залишаються в процесі виконання.

Яценюк у свою чергу відзначився 132 обіцянками, з яких станом на сьогоднішній день виконано 33, не виконано - 29, а 70 знаходяться «в процесі».

Колега Яценюка по парламентській опозиції, лідер ВО «Свобода» Олег Тягнибок поки виконав 9 з 55 зафіксованих проектом «Слово і діло» обіцянок, 6 обіцянок лідера націоналістів залишилися невиконаними, а 40 перебувають у процесі виконання.

Голова ще однієї опозиційної фракції УДАР Віталій Кличко роздав 105 обіцянок, з яких йому вдалося реалізувати 13, 14 виконати не вийшло, а 78 перебувають у процесі виконання.

І, нарешті, лідер КПУ та голова відповідної парламентської фракції Петро Симоненко виконав 8 з 66 внесених в систему «Слово і діло» обіцянок, не виконавши 12 обіцянок і залишивши в процесі виконання 46.

«Порівнюючи рейтинги відповідальності лідерів усіх п'яти парламентських фракцій, варто сказати, що всі вони є дуже посередніми, якщо орієнтуватися на кращі показники в системі «Слово і діло». Успіхи ж Олександра Єфремова в порівнянні з його колегами пояснюються не вигідним співвідношенням виконаного і невиконаного, а мінімальною кількістю обіцянок «в процесі», тобто він дає не так багато обіцянок на тривалу перспективу, як інші лідери фракцій», - прокоментував статистику головний редактор проекту «Слово і діло» Влад Решетняк.

Рейтинги відповідальності голів парламентських фракцій розраховані як співвідношення виконаних ними обіцянок до загальної кількості даних кожною з цих персон обіцянок.

З усіма обіцянками Олександра Єфремова, Арсенія Яценюка, Олега Тягнибока, Віталія Кличка та Петра Симоненка можна ознайомитися на їх сторінках у системі «Слово і діло», наведених за гіперпосиланнями вище.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: