Автор скандального закону сказав, що він написаний за європейськими нормами

Читать на русском

Один з авторів скандальних змін до закону «Про судоустрій і статус суддів», представник фракції Партії регіонів Володимир Олійник заявив, що норми цього закону взяті з європейського законодавства.

Про це він сказав в ефірі Громадського телебачення.

На питання журналіста про те, звідки саме взяті зазначені норми, депутат послався, зокрема, на законодавство Німеччини, Франції та Сполучених Штатів Америки.

Крім того, він сказав, що закон є плодом багаторічної роботи різних депутатів, зокрема - його колеги по фракції Віталія Журавського.

Порушення регламенту при прийнятті закону Олійник пояснив тим, що у його політичної сили не було вибору, бо опозиція блокувала нормальну роботу парламенту.

Як відомо, 16 січня 2014 року парламент прийняв як закон законопроект №3879 «Про внесення змін до Закону України «Про судоустрій і статус суддів», авторами якого виступили депутати від ПР Вадим Колесніченко та Володимир Олійник.

Цим законом вводиться кримінальне покарання за наклеп, екстремізм, блокування урядових будівель, а також посилюється кримінальна відповідальність за порушення під час проведення мітингів.

Нагадаємо, 16 січня 2014 року лідер партії УДАР Віталій Кличко пообіцяв, що опозиція ініціюватиме референдум про недовіру Віктору Януковичу, Володимиру Рибаку і ВРУ у разі, якщо вони підпишуть закони, прийняті в цей день, в тому числі і закон Колесніченка-Олійника.

Того ж дня політолог Володимир Фесенко заявив, що під час голосування за бюджет 2014 року і за «поліцейські» закони відбулося те ж, що і в ніч на 30 листопада на Майдані Незалежності, коли розігнали мирний протест. 

«Слово і діло»

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: