Доній пішов на економічний компроміс, але не піде на політичний

Читать на русском

Позафракційний депутат Олесь Доній, діяльність якого стійко асоціюється з опозицією, пояснив своє сьогоднішнє голосування за державний бюджет на 2014 рік тим, що це єдиний механізм фінансування його виборчого округу.

«Я вибирав між поганим бюджетом та відсутністю коштів для мого округу і поганим бюджетом, але присутністю коштів для мого округу», - заявив він в ефірі Громадського телебачення.

За словами Донія, всі поправки до бюджету, які він запропонував, були внесені. Поправки стосувалися Коломийського виборчого округу, на фінансування якого бюджетом передбачено близько 30 млн. гривень - на реконструкцію та будівництво шкіл, мостів , державних установ.

Окремий документ з усіма внесеними до бюджету пропозиціями Доній пообіцяв оприлюднити найближчим часом.

Депутат також заявив, що готовий йти на певні економічні, але не на політичні компроміси. Так, за словами Донія, «якщо міністр освіти Табачник - то це не означає, що всі вчителі-опозиціонери повинні самовільно звільнитися».

Водночас парламентарій визнав, що в цілому державний бюджет на 2014 рік - «дуже несправедливий».

Як відомо, сьогодні, 16 січня, Верховна Рада України ухвалила бюджет на 2014 рік. За проголосували 249 народних депутатів. Серед тих, хто підтримав бюджет - позафракційний депутат Олесь Доній, що викликало бурхливу реакцію в соцмережах і серед громадськості.

У системі «Слово і діло» станом на 16 січня 2014 року зафіксовано 11 обіцянок Донія, з якими можна ознайомитися на його сторінці.

«Слово і діло»

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: