В Кабміні образилися за онкохворих дітей, яких фінансують краще нікуди

Читать на русском

Кабінет Міністрів спростовує інформацію ЗМІ щодо скорочення видатків на лікування онкохворих дітей в бюджеті на 2014 рік.

Зокрема, як зазначається в повідомленні прес-служби КМУ, «неправдивою і провокаційною» є заява в. о. голови опікунської ради Національної дитячої спеціалізованої лікарні «Охматдит» Ганни Гопко.

«У 2014 році жодного зменшення фінансування медичної допомоги онкохворим дітям не буде. Більше того, до кінця поточного року планується здати сучасний лікувально-діагностичний комплекс НДСЛ «Охматдит», у якому функціонуватиме центр з пересадки кісткового мозку та відділення онкології», - вказано в повідомленні КМУ.

За інформацією Кабміну, фінансування лікування онкохворих дітей щороку збільшується: так, в 2009 році на зазначені цілі уряд виділив 39,7 млн. грн. – у десять разів менше, аніж у 2013 році, коли було виділено 365,8 млн. грн.

Уряд також вимагає від телеканалу  ICTV, в ефірі якого була оприлюднена інформація щодо зменшення видатків на лікування онкохворих дітей, вибачення за поширення дезінформації та її спростування.

Нагадаємо, що прем'єр-міністр Микола Азаров обіцяв відкрити найсучаснішу онкологічну клініку на базі лікарні «Охматдит» ще в 2012 році, але цього не сталося.

Загалом в системі «Слово і діло» зафіксовані 5 невиконаних обіцянок прем’єра щодо лікарні «Охматдит». 

Так само були провалені обіцянки Азарова щодо відкриття центрів раннього діагностування онкологічних захворювань у Львові та Донецьку, а також появи сучасного онкологічного центру у Житомирі.

«Слово і діло»

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: