Опозиція вимагає розправи над орденоносцем Новохатьком

Читать на русском

«Батьківщина» вимагає відставки міністра культури Леоніда Новохатька та його першого заступника Тимофія Кохана за «погрози на адресу Української греко-католицької церкви», передає прес-служба партії. 

«Вимагаю відставки Кохана, першого заступника міністра культури, й притягнення його до кримінальної відповідальності. Як громадянин, як політик і як вірний УГКЦ глибоко обурений погрозами, до яких вдався на адресу церкви цей «гідний» нащадок Сталіна-Галана-Костельника», - написав голова фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк на своїй офіційній сторінці в Facebook.

Яценюк додав, що керівник Кохана, міністр культури Леонід Новохатько, також заслуговує на відставку, і висловив сподівання, що він буде звільнений разом з усім урядом Микола Азарова.

Сьогодні, 13 січня, стало відомо, що перший заступник міністра культури Тимофій Кохан звернувся з листом до глави Української греко-католицької церкви, архієпископа Святослава Шевчука, у якому вказав на порушення УГКЦ законодавства про проведення публічних богослужінь, які здійснюються УГКЦ на Майдані Незалежності.

В листі зазначалось, що недотримання законодавства може призвести до судового розгляду питання щодо «припинення діяльності відповідних релігійних організацій», тобто УГКЦ.

У свою чергу архієпископ Святослав у своїй офіційній заяві зазначив, що «церква не є учасником політичних процесів, але вона не може стояти осторонь, коли її вірні просять про духовну опіку». Також він додав, що «душпастир може безперешкодно молитися там, де знаходяться його вірні».

Нагадаємо, 11 січня 2014 року Президент Віктор Янукович нагородив Леоніда Новохатька орденом «За заслуги» II ступеня «за значний особистий внесок у розвиток вітчизняної культури та багаторічну плідну професійну діяльність».

Рейтинг відповідальності Новохатька в системі «Слово і діло» становить 6% - міністр поки виконав лише одну свою обіцянку з 16, ще 4 обіцянки він не виконав, а 11 заяв урядовця чекають на своє виконання. 

На парламентських виборах 2012 року нинішній народний депутат від «Батьківщини» Сергій Терьохін обіцяв домогтися прийняття закону, який введе кримінальну відповідальність за втручання влади у приватне життя та релігійні уподобання.

«Слово і діло»

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: