Хто найвідповідальніший партлідер: рейтинг відповідальності голів партій

Читать на русском

Станом на 8 січня 2014 року лідер партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко має найвищий рейтинг відповідальності серед всіх голів українських партій – 51%, повідомляє проект «Слово і діло».

На другому місці в рейтингу відповідальності перебуває В’ячеслав Кириленко – відповідний показник голови партії «За Україну!» становить 39%, на один відсоток менше у лідера «Народної партії» Володимира Литвина.

Рейтинг відповідальності лідера «Народної самооборони» Юрія Луценка становить 32%, голови «Єдиного центру» Віктора Балоги – 23%, голови Партії Регіонів Миколи Азарова – 22%.

Лідери двох опозиційних партій - «Свободи» та УДАРу – Олег Тягнибок та Віталій Кличко поки що мають однаковий рейтинг відповідальності, який становить 13%.

Лідер КПУ Петро Симоненко з рейтингом відповідальності 12% посідає 9-те місце серед голів партій, а голова «Нової політики» Володимир Семиноженко замикає 10-ку партійних лідерів з рейтингом 2%.

При цьому проектом «Слово і діло» зафіксовано 98 обіцянок Юлії Тимошенко, з яких вона виконала 50, 41 не виконала, а 7 обіцянок екс-прем’єра наразі перебувають в процесі виконання.

Кириленко зі своїх 56 обіцянок виконав 22, 26 проваливши, а 8 залишивши в процесі виконання, Литвину вдалося виконати 17 з 45 даних ним обіцянок (18 – не виконані, 10 – в процесі).

6 з 19 обіцянок виконав Луценко, так само 6 обіцянок йому виконати не вдалося і 7 поки чекають на виконання, Балозі вдалося справитися лише з 9-ма обіцянками з 39 (17 були провалені, а 13 знаходяться «в процесі»).

Азаров, який є рекордсменом за кількістю заяв в системі «Слово і діло», роздав 758 обіцянок, з яких близько половини - 381- перебувають у процесі виконання, 170 виконані, а 207 провалені.

Тягнибоку поки вдалося виконати 7 з 54 своїх обіцянок (7 не виконані, а 40 – «в процесі»), а його колезі по опозиційному табору Віталію Кличку підкорилися 13 обіцянок зі 100 (12 не виконані, а 75 – «в процесі»).

Головний комуніст Петро Симоненко дав 66 обіцянок (8 виконані, 12 не виконані, а 46 – «в процесі»), в той час як Семиноженко роздав 40 обіцянок, з яких 37 перебувають в процесі виконання, лише 1 виконана і 2 – не виконані.

Рейтинги відповідальності лідерів партій сформовані як співвідношення виконаних ними обіцянок до загальної кількості даних кожним з них обіцянок.

Зі всіма обіцянками зазначених персон можна ознайомитися на їх сторінках в системі «Слово і діло», наведених за гіперпосиланнями.  

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: