На освітніх закладах окупованої Донеччини зекономили майже 63,5 млн грн

Читать на русском

Освітні субвенції для окупованої частини Донецької області обійшлися б Державному бюджету в 63,418 мільйона гривень.

Зокрема, про це свідчить текст розпорядження Кабінету міністрів України «Про перерозподіл обсягу освітньої субвенції з Державного бюджету місцевим бюджетам у 2015 році», пише «Слово і Діло».

Найбільший обсяг субвенцій передбачався на фінансування освітніх закладів Донецька (майже 30,3 млн грн), Горлівки (майже 10,7 млн грн) та Макіївки (5,1 млн грн). Усі ці міста перебувають під контролем терористів самопроголошеної ДНР, тож бюджетне фінансування жодних закладів там здійснювати неможливо.

Разом з тим, в уряді прийняли рішення направити ці кошти на субвенції тим навчальним закладам, що перебувають на неокупованій території області. В Міносвіти наголошують: саме ці заклади прийняли до себе найбільшу кількість учнів та студентів, що виїхали з так званої ДНР.

Таким чином, набільші обсяги додаткових субвенцій отримали міста: Маріуполь (понад 10 млн грн), Слов'янськ (5,8 млн грн) та Краматорськ (5,4 млн грн), а також Великоновосілківський (4,9 млн грн) та Волноваський (майже 4,2 млн грн) райони Донеччини.

Нагадаємо, у березні міністр освіти та науки України Сергій Квіт заявив, що вітчизняні виші матимуть не лише академічну, але й фінансову автономію.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: