Обрали: головою Антикорупційного бюро призначений Артем Ситник

Читать на русском

Президент України Петро Порошенко прийняв рішення про призначення головою Національного антикорупційного бюро Артема Ситника.

Про це пише «Слово і Діло» з посиланням на Facebook-спільноту «Євромайдан».

«Порошенко прийняв рішення призначити Артема Ситника на посаду директора Національного антикорупційного бюро України», – повідомляють там.

Ситник був одним із двох кандидатів, що вийшли в фінал конкурсу на заміщення посади голови НАБу. Його кандидатура набрала 7 голосів членів кваліфікаційної комісії проти 5 голосів у його суперника Миколи Сірого.

Загалом же участь у конкурсі взяли 176 кандидатів, з яких були запрошені на співбесіди 106.

Нагадаємо, про Ситника як найбільш вірогідного кандидата на посаду голови Національного антикорупційного комітету говорив раніше народний депутат Віталій Купрій, назвавши його людиною, «якою можна буде легко маніпулювати». Купрій нагадав, що Ситник був адвокатом у справі скандального київського обласного прокурора Володимира Бабенка, який нині перебуває в розшуку за незаконне звільнення нардепа-убивці Віктора Лозінського.

Додамо, що створити Національне антикорупційне бюро Петро Порошенко пообіцяв ще в середині січня, однак свого слова не дотримав: у цей час лише тривав прийом документів на посаду голови бюро.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: