Медіаресурсам Курченка скасування ліцензій не загрожує – Нацтелерадіо

Читать на русском

В Україні відсутній законодавчий механізм, що дозволяв би позбавляти ліцензій на мовлення теле- та радіокомпанії, фактичними власниками яких є особи, що звинувачуються у сепаратизмі чи тероризмі.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів голова Національної ради з питань телебачення та радіомовлення Юрій Артеменко.

«У нас немає закону, на підставі якого ми можемо скасовувати ліцензію, якщо людина є бенефіціаром і оголошена у розшук», – розповів Артеменко, відповідаючи на запитання корепондента про політику Нацтелерадіо щодо «Українського медіахолдингу», фактичним власником якого є мільярдер-утікач Сергій Курченко.

«У нас є підстави позбавлення ліцензії або оголошення попереджень тільки згідно чинного законодавства, а такої норми як люди, що є бенефіціарами, у нас немає», – констатував Артеменко, додавши, що наразі це питання лежить в моральній площині, а не в законодавчій.

Нагадаємо, що законодавча норма про розкриття кінцевих вигодонабувачів ЗМІ в Україні поки що так і не була прийнята. Як відомо, з 22 вересня минулого року по 1 квітня 2015 р. головою наглядової ради «Українського медіахолдингу» була екс-депутат Олена Бондаренко. До структури медіахолдингу, серед іншого, входить телеканал «Меню-ТВ», радіостанції «Авторадіо», «Ретро FM», «Наше радіо», «Europa Plus», «Голос Столиці», «Lounge FM», «Джем FM» і «Super Radio».

У свою чергу, «Слово і Діло» ще в жовтні 2014 року зафіксувало обіцянку нардепа Антона Геращенка про те, що МВС перевірятиме дані про кінцевих власників вітчизняних ЗМІ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: