Підрядник поверне державі 1 млрд грн за недобудований міст на Троєщину

Читать на русском

Вищий господарчий суд України прийняв рішення щодо виплати компанією-виконавцем робіт зі зведення Подільсько-Воскресенського мосту 1 млрд грн на користь держави.

Такий вердикт було винесено через невиконанням підрядником своїх зобов'язань перед державою, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Новое Время».

Так, у 2010 році банк «Мостобуд» уклав угоду щодо кредитування будівництва мостового переходу на суму 560 млн грн. Однак компанія зі взятими на себе обов'язками не впоралась – міст, будівництво якого кілька разів переривалося через складну економічну ситуацію, і понині перебуває в незавершеному стані.

«Крім того, компанія не платила кошти за кредитом і нараховані відсотки», – нагадали в суді. Таким чином, у сумі «Мостобуд» заборгував державі майже мільярд гривень.

Вимогу щодо стягнення з боржника цієї суми висунула прокуратура Голосіївського району Києва, після чого суди трьох інстанцій прийняли рішення задовольнити її в повному обсязі.

Нагадаємо, ще на етапі балотування в мери столиці Віталій Кличко пообіцяв, що до вересня 2014 року знайде кошти на добудову Подільсько-Воскресенького мосту. Однак, навіть ставши міським головою, свого слова Кличко не дотримав.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: