Напередодні масового «культурного» відпочинку Янукович підтримав мистецтво

Читать на русском

Президент Віктор Янукович підписав указ «Про додаткові заходи щодо державної підтримки культури і мистецтва в Україні», повідомляє прес-служба Глави держави.

Цим документом, зокрема, засновані 250 щорічних стипендій Президента для молодих письменників та діячів театрального, хореографічного, музичного, образотворчого, естрадно-циркового та кіномистецтва, а також збільшено з 200 до 300 кількість довічних стипендій для видатних діячів культури і мистецтва.

Зокрема, кількість довічних держстипендій для лауреатів Шевченківської премії збільшено з 20-ти до 50-ти .

Указом також визначено, що всеукраїнський день працівників культури та майстрів народного мистецтва відзначатиметься щорічно 9 листопада.

Крім того, документ доручає Кабінету Міністрів затвердити план заходів на середньострокову перспективу, передбачивши в ньому підтримку творчих колективів та закладів культури, ремонт будівель таких установ та модернізацію їх матеріально-технічної бази, забезпечення доступності послуг установ культури для населення, застосування механізмів державно-приватного партнерства в цій галузі та інші цілі.

Нагадаємо, 4 листопада 2013 року міністр культури Леонід Новохатько запевнив, що наступного року на реалізацію відібраних проектів конкурсу «Ярмарок ідей для культури» будуть виділені 2 млн. грн.

У вересні 2012 року прем'єр-міністр Микола Азаров обіцяв збільшити в 20 разів в 2013 році фінансування телеканалу «Культура».

Як писало «Слово і діло», представники влади дали 37 обіцянок щодо функціонування театрів, більшість з яких виконані не були.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: