Павленко готує до приватизації понад 100 держпідприємств

Читать на русском

У 2015 році Міністерство аграрної політики та продовольства України пропонує до приватизації 101 державне підприємство.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив міністр агрополітики Олексій Павленко, інформує «Слово і Діло».

За його словами, приватизація деяких підприємств здійснюється відповідно до вимог Закону «Про особливості приватизації майна в АПК» на підставі рішення уряду, шляхом перетворення їх в акціонерні товариства. У той же час Мінагрополітики вживаються заходи по виключенню держпідприємств відомства з переліку об'єктів, що не підлягають приватизації.

«Визначаються шляхи їх функціонування – приватизація, ліквідація, реорганізація тощо. Кількість таких підприємств в Мінагрополітики становить 461 об'єкт, з них 48 знаходяться на території АР Крим», – розповів Павленко. Ще 68 державних підприємств, які перебувають у підпорядкуванні Міністерства, знаходяться на стадії ліквідації.

Павленко також повідомив, що, за попередніми підрахунками Міністерства, під роздержавлення землі підпадають більше 120 тис. га земельних ділянок. При цьому він уточнив, що роздержавлення буде проходити досить швидко. За словами міністра, це дозволить активізувати економічну діяльність, створити робочі місця, а також відновити соціальну інфраструктуру сільських територій.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: