Кримінальна справа проти Януковича не матиме наслідків – експерт

Читать на русском

СБУ підозрює Януковича і суддів Конституційного суду у зловживанні службовим становищем і незаконному внесенні змін до Конституції в 2010 році.

Про це повідомила прес-секретар СБУ Олена Гітлянська, передає «Слово і Діло».

«Я можу підтвердити поширену інформацію (щодо відкриття кримінальної справи проти Януковича – Ред.), вона відповідає дійсності. Відкрите кримінальне провадження за частиною 2 статті 364 «узурпація влади», – уточнила речник СБУ.

У той же час український політолог Кость Бондаренко вважає, що якщо і буде прийнято якесь рішення стосовно Януковича, воно матиме чисто символічний характер. За словами експерта, притягнути екс-президента до відповідальності буде надзвичайно складно, оскільки він знаходиться за межами України – в Російській Федерації.

«Єдиним правовим механізмом, щоб притягнути до відповідальності Януковича і Ко, є заочне провадження, без участі людини, якщо вона перебуває за межами країни», – повідомив Бондаренко в коментарі «Слову і Ділу».

Нагадаємо, вчора ввечері член громадської ради з питань люстрації при Міністерстві юстиції Карл Волох повідомив, що Служба безпеки України зареєструвала кримінальне провадження за обвинуваченням колишнього президента Віктора Януковича, а також суддів Конституційного суду та інших колишніх урядовців за фактом злочинної змови з метою зміни конституційного ладу і узурпації влади в країні.

Він також зазначив, що вже найближчим часом багатьом «недоторканним» буде оголошено про підозру. «Окремий комсомольський привіт панам Льовочкіну і Портнову. Кажете, проти вас немає в Україні кримінальних справ? Вважайте, вже є», – заявив громадський активіст.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: