Цензура в дії від СБУ. Хост-сервіси «поплатилися» за проросійські сайти

Читать на русском

Служба безпеки України припинила діяльність низки проросійських та сепаратистських інтернет-ресурсів, вилучивши серверне обладнання хостингів, на яких вони були розміщені.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив радник голови відомства Маркіян Лубківський, передає «Слово і Діло».

«Хочу вас поінформувати, що Службою безпеки України у ході виконання завдань з протидії проявам терористичного характеру припинено функціонування низки інтернет-сайтів, що використовувались для проведення акцій інформаційної агресії з боку Російської Федерації, спрямованих на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу та посягання на територіальну цілісність і недоторканість України», – написав Лубківський.

Ці інформаційні ресурси працювали за технічної підтримки афілійованих українських товариств – «NIC.UA» та «Сервіс Онлайн», уточнив він.

«Службою безпеки України на підставі судового рішення здійснено вилучення серверного обладнання, що використовувалось для забезпечення роботи цих сайтів», – резюмував Лубківський. Пізніше чиновник обіцяє надати громадськості ширшу інформацію про сайти, що пропагували сепаратизм та тероризм в Україні.

Разом з тим, користувачі мережі вже нарікають на СБУ, адже, разом зі сепаратистськими ресурсами, «лягли» й інші інтернет-сайти, котрі працювали на базі вилучених серверів. Самі ж власники хостингу запевняють, що вони регулярно відключали такі сайти.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: