Міліція буде розслідувати фальсифікації Хорошковського на виборах до Ради

Читать на русском

За скаргою нардепа від «БПП» Світлани Заліщук Печерський районний суд зобов'язав Печерський райвідділ міліції провести слідство за фактом підробки Хорошковським документів, поданих ним до ЦВК під час минулорічних парламентських виборів.

Про це у своєму блозі на «Українській правді» написав колега Заліщук по фракції, народний депутат Сергій Лещенко, інформує «Слово і Діло».

За його словами, Хорошковський був відсутній в Україні майже два роки, що, згідно діючого законодавства, робило неможливим його участь у виборах. А щоб виправдати свою відсутність поважними причинами, «генерал СБУ та співавтор репресій Януковича» фальсифікував біографію – вказав, що перебував «у відрядженні за межами України в закордонних дипломатичних установах України, міжнародних організаціях та їх органах».

«Звісно, в жодному відрядженні Хорошковський не був, тим більше не був в «закордонних дипломатичних установах України, міжнародних організаціях». Він насолоджувався життям у Монако та Лондоні, де має нерухомість і де мешкає його родина», – каже Лещенко.

Нардеп розповів, що для того, щоб Хорошковський мав можливість легалізувати легенду про перебування в Монако та Лондоні у дворічному «відрядженні», було фактично сфальсифіковано протокол загальних зборів учасників його фірми ТОВ «Київська правнича компанія» від 27 грудня 2012 року та наказ про відрядження.

Лещенко переконаний, що дії Хорошковського підпадають під ознаки кримінального правопорушення, передбаченого статтею 358 КК України (підроблення посвідчення або іншого офіційного документа). Політик також зазначив, що в рамках суду щодо зняття Хорошковського з виборів не вдалося отримати доказів, які підтверджували б «відрядження» Хорошковського в Монако – зокрема, нарахування йому зарплати та утримання податків, а також документів, що підтверджують перебування працівника у місці відрядження: транспортні квитки, готельні рахунки тощо.

«Усе це, безперечно, повинно було відображатись в бухгалерській звітності весь час перебування Хорошковського у «відрядженні», бо трудові правовідносини з ним не переривалися. Попри очевидну підробку документів Хорошковським, Печерський райвідділ міліції відмовився реєструвати заяву про злочин та починати розслідування. І у понеділок за скаргою Світлани Заліщук Печерський райсуд зобов'язав їх провести слідство», – резюмував Лещенко.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: