Стець розповів, у скільки обійдеться телеканал «Ukraine Tomorrow»

Читать на русском

Річний бюджет іномовного каналу «Ukraine Tomorrow» складатиме 100 млн грн на рік.

Про це інтерв'ю «Українській правді» розповів міністр інформаційної політики України Юрій Стець, пише «Слово і Діло».

«Росія виділила $ 500 млн на ці цілі (на телеканал «Russia Today» – ред.), але по дорозі вкрали 400. Ми красти не збираємося. Оперативний канал обійдеться державі в 100 млн гривень на рік», – заявив Стець.

Міністр інформполітики наголосив, що, як уже повідомлялося раніше, новий телеканал буде створено на основі «БТБ», що раніше належав Національному банку, а для створення контенту будуть залучатися гранти. «Я вмію це робити, я робив це на «5-му каналі», – переконує він.

Також міністр підтвердив свої наміри ліквідувати «Держтелерадіо», а його бюджет передати суспільному мовленню.

«Після введення дію в закону про реалізацію проекту суспільного мовлення, в «Держтелерадіо» просто не буде потреби. А все, чим вони володіли, в тому числі бюджет, переходить в управління громадського телебачення, а у нас зовсім різні функції. Щиро сподіваюся, що генеральним директором громадського телебачення буде Зураб Аласанія. І приміщення, і гроші перейдуть в його управління», – підкреслив Стець.

Нагадаємо, 19 березня міністр інформаційної політики заявив, що на Донеччині та в Донецьку частково відновлено мовлення кількох українських телеканалів та радіостанцій. Втім, як свідчать ЗМІ, сигнал можна зловити далеко не скрізь.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: