Уряд Яценюка хоче утримувати партії за рахунок Держбюджету

Читать на русском

Кабінет міністрів України пропонує фінансувати політичні партії з Державного бюджету України з метою припинення політичної корупції.

Уряд пропонує Верховній Раді України внести зміни до Бюджетного кодексу і передбачити з 1 січня 2017 у загальному переліку видатків Державного бюджету статтю про фінансування політичних партій, пише «Слово і Діло» з посиланням на «УНІАН».

«Частину першу статті 87 Бюджетного кодексу України доповнити пунктом наступного змісту: «фінансова підтримка політичних партій», – йдеться в проекті закону «Про внесення змін до статті 87 Бюджетного кодексу України (щодо фінансової підтримки політичних партій)» (№2564).

І додається, що прийняття проекту закону сприятиме підвищенню прозорості фінансування політичних партій в Україні, протидії політичній корупції, приведення законодавства у сфері фінансування політичних партій у відповідність з міжнародними стандартами системи політичного фінансування.

Пропонується, щоб закон набрав чинності з 1 січня 2017 року.

Як раніше повідомляв глава Мін'юсту Павло Петренко, закон передбачатиме держфінансування не лише парламентських партій, а й тих, які на останніх парламентських виборах набрали кількість голосів, близьку до прохідного бар'єру.

«Мінус – звичайні громадяни це сприймають так – «а чому ми маємо фінансувати партії з Бюджету?». Але нефінансування партій з Бюджету, коли є нерівне становище партій і прихована політична корупція через непрозоре фінансування партій, для простого українця є набагато гірше, оскільки та чи інша політична сила фактично повинна виконувати якісь лобістські замовлення спонсорів», – заявив міністр юстиції Павло Петренко в інтерв'ю «5 каналу».

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: