Москаль розширив контрольовану Україною територію Луганщини

Читать на русском

До контрольованої Україною частини Луганської області приєднаний ще один населений пункт – село Катеринівка Попаснянського району.

Про це повідомила прес-служба глави Луганщини Геннадія Москаля, інформує «Слово і Діло».

Як зазначив сам Москаль, село фактично знаходилось в нічийній, так званій «сірій» зоні, за крайнім українським блокпостом. Підрозділи наших військових тут не дислокуються, проте бойовиків самозваної «ЛНР» теж немає, зазначив голова Луганської ОДА.

Москаль пояснив, що Катеринівка юридично належить до Березовської сільської ради, яка на даний момент окупована, тому село відключили від фінансування. Після цього люди почали звертатися до місцевої влади з проханням «повернути їх знову до України».

«Село стало заручником зміни лінії розмежування в результаті бойових дій. Однак Катеринівка не окупована так званою «ЛНР», а більшість місцевих рішуче налаштовані за Україну, тому я вже дав вказівку розблокувати фінансування і офіційно приєднати цей населений пункт до контрольованої Україною частини Луганщини. На будівлі в центрі села встановлено жовто-синій прапор», – повідомив губернатор Луганської області.

За його словами, найбільші проблеми для місцевих жителів – це відсутність соціальних виплат і складність дістатися до районного центру. «Перша проблема вже практично знята, а другу будемо вирішувати найближчим часом», – пообіцяв Москаль жителям Катеринівки.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: