Порошенко пообіцяв зниження тарифів на газ

Читать на русском

Президент України Петро Порошенко заявив, що диверсифікація поставок газу в Україну призведе до зниження тарифів на енергоресурси.

Про це Глава держави повідомив в інтерв'ю «5 каналу», передає «Слово і Діло».

«Ми диверсифікували поставку енергоносіїв, ми не залежимо сьогодні від жодної країни, у тому числі в результаті мого інтенсивного діалогу з керівниками країн Євросоюзу», – зазначив Порошенко.

За його словами, завдяки запуску реверсу газу, сьогодні Україна «більше половини свого ресурсу отримує з Європейського союзу, а не з Росії».

«Я думаю, що це має призвести до того, що тарифи повернуться замість того, щоб постійно зростати. Ринок газу буде прозорим, а тарифи нарешті почнуть знижуватися, в тому числі і для промислових підприємств», – переконаний Президент.

Диверсифікувати поставки газу і забезпечити енергетичну незалежність України Порошенко пообіцяв ще будучи кандидатом у Президенти країни. Він також заявив, що 2015 рік стане останнім, в якому Україна буде купувати газ у Росії.

Нагадаємо, з 1 квітня НКРЕКП підвищила тариф на газ для населення в 3,3 рази – до 3600 грн за тис. куб. м блакитного палива.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: