На ремонт доріг «Укравтодору» потрібно 500 млрд гривень

Читать на русском

На капітальний ремонт українських автомобільних доріг необхідно мінімум 500 млрд грн.

Про це повідомила прес-служба Держагентства автомобільних доріг України («Укравтодор») з посиланням на його главу Сергія Підгайного, пише «Слово і Діло», спираючись на інформацію «Інтерфаксу».

Нормативна вартість будівництва 1 кілометру автомобільної дороги І категорії становить від 70 до 100 млн грн, вартість реконструкції становить 40-80 млн грн, капітального ремонту – 20-30 млн грн, поточного середнього ремонту – 8-12 млн грн, повідомляє Сергій Підгайний.

За словами Підгайного, в умовах дефіциту коштів найбільш ефективним і економічно вигідним вважається поточний середній ремонт. Такий ремонт дозволить позбутися основних дефектів покриття на тривалий період.

Голова Держагентства зазначає, що держава не в змозі забезпечити таку суму витрат, а коштів, передбачених Держбюджетом – 3,4 млрд грн, ледве вистачає на здійснення експлуатаційного утримання в мінімальному обсязі. Він також додав, що на сьогоднішній день уражено ямами 5,8 млн кв. м, а до кінця року очікується збільшення цього показника як мінімум на 20-30%.

В Держагенстві вже підрахували, що усунути вдасться тільки 40% ямковості.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: