В Кабміні закликають утеплювати будинки і обіцяють компенсувати витрати

Читать на русском

Уряд готує низку заходів, які стимулюватимуть українців економити.

Про це повідомив віце-прем'єр-міністр Геннадій Зубко, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Обозреватель».

Як зазначив Зубко, Кабмін готовий компенсувати витрати на утеплення будинків та встановлення негазових котлів

«Наступного тижня на засіданні уряду ми розраховуємо прийняти постанову, відповідно до якої ми будемо компенсувати не тільки 20% при придбанні негазових котлів, також ми будемо компенсувати 30% при утепленні і термомодернізації індивідуальних будинків, а також 40% – при утепленні багатоповерхових будинків», – сказав Зубко.

За словами віце-прем'єр-міністра, щоб отримати компенсацію, всім бажаючим необхідно буде звернутись до Ощадбанку України. Також він додав, що уряд виділяє на цей проект 500 млн гривень. Він закликав всіх українців долучатись до енергозберігаючих заходів.

Зубко додає, що в цьому напрямку також підготовлена законодавча база для допуску на український ринок іноземних енергосервісних компаній. Він зазначив, що Німеччина може направити додаткові кошти у вигляді інвестицій на підтримку заходів з енергоефективності.

Раніше прем'єр-міністр Арсеній Яценюк вже заявляв, що головним завданням до кінця 2015 року є вирішення питання енергоефективності та утеплення будинків. Він також закликав відмовлятись від газового опалення і пообіцяв суттєві знижки тим, хто перейде на електрику. Преференції також отримають і котельні, які перейдуть з газу на інший вид палива.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: