Справи Баганця та Юлдашева буде вести Служба генеральної інспекції ГПУ

Читать на русском

Заступник генерального прокурора України Давид Сакварелідзе повідомив, що справи скандально відомих екс-заступника генпрокурора Олексія Баганця та прокурора Києва Сергія Юлдашева може вести створена в ГПУ Служба генеральної інспекції.

Про це він розповів в інтерв'ю журналу «ФОКУС», передає «Слово і Діло».

Зокрема, на запитання, про які реформи в ГПУ може йти мова, якщо у верхівці відомства працюють такі люди, Сакварелідзе відповів: «За це соромно, звичайно. Ні я, ні Віктор Шокін не призначали Баганця. Його звільнили. Думаю, службову перевірку доведуть до кінця».

Сакварелідзе додав, що слідство також йде стосовно звільненого прокурора Києва Сергія Юлдашева, якого звинувачують у хабарництві. Заступник генпрокурора уточнив, що Юлдашев був звільнений відповідно до закону про люстрацію.

«Зараз у прокуратурі створюється Служба генеральної інспекції. Буду намагатися, щоб саме вона розслідувала ці справи», – пообіцяв Сакварелідзе

Нагадаємо, 31 березня генеральний прокурор Віктор Шокін звільнив свого заступника Олексія Баганця. Службове розслідування стосовно Баганця та ряду інших працівників ГПУ почалося 25 березня. Однак, в чому саме підозрюється Баганець, у Генпрокуратурі не повідомляють.

Тижнем раніше з посади прокурора Києва був звільнений Сергій Юлдашев. На посаду головного прокурора столиці Юлдашева в червні минулого року призначив екс-генпрокурор Віталій Ярема. Щодо колишнього прокурора міста Києва 11 березня 2015 року слідчі ГПУ відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 364 (зловживання службовим становищем) та ч. 4 ст. 368 (одержання неправомірної вигоди посадовою особою) КК України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: